IJzersterk debuut bokser Donny Westerdiep

Donny Westerdiep van Boksvereniging Appingedam heeft zaterdag met succes zijn eerste officiële partij voor het Nederlandse Windmill-team gebokst. Het Windmill-team bokst in de Duitse Oberliga en trad aan tegen boksteam Rhein Neckar. Westerdiep nam het in het superzwaargewicht op tegen de ervaren Patrick Scholl.

De Damster bokser nam continu het initiatief tegen deze sterke tegenstander, die met een goed gesloten dekking veel druk naar voren zette. Westerdiep wist deze dekking vanaf de eerste ronde open te trekken en vanuit verplaatsing zelf goede treffers te scoren.

Ondanks het verzet van de Duitser wist Westerdiep veel en hard te treffen. Scholl was diverse malen aangeslagen en moest zelfs twee keer acht tellen rust incasseren. Westerdiep bokste zijn tegenstander een aantal keren goed zoek. De uitkomst was een zeer duidelijke overwinning voor hem.

Volgens coach Dirk Chevalking van het Windmill-team bokste Westerdiep een zeer goede partij tegen een tegenstander met maar liefst vijftig partijen op zijn naam. ‘Dit is .eEen topprestatie’, aldus Chevalking.

No Replies to "IJzersterk debuut bokser Donny Westerdiep"