Lopster Torenloop in ere hersteld

Na afwezigheid van een aantal jaren, wordt de Lopster Torenloop door de organisatie van de Motor Fiets en Automobiel Club Loppersum weer op de kaart gezet. Een prachtig evenement in Loppersum waar velen goede herinneringen aan hebben.

Nadat de laatste editie was uitgeschreven op 9 april 2011, is het zaterdag 02 juli weer zover en zal Loppersum opnieuw in het teken staan van hardlopers. Zij zullen meedoen aan de recreatieve loop van 5 kilometer of aan de wedstrijdloop van 10 kilometer.

Men begint echter met de jeugdloop, waaraan de loop zijn naam heeft te danken, namelijk de traditionele rondjes om de Lopster toren. Het startschot voor deze loop wordt om 16.00 uur gegeven.
De inschrijving voor de jeugdloop vindt plaats tussen 15.00 uur en 15.45 uur en de kosten bedragen 1 euro per deelnemer. Dit is inclusief een herinnering.

Aansluitend klinkt dan om 17.00 uur het startschot voor de recreatieve en wedstrijdlopers. De recreatieve lopers lopen één rondje van 5 kilometer en de wedstrijdlopers leggen twee ronden af.

Ten opzichte van de vorige edities is de route iets aangepast, waardoor het evenement zich grotendeels afspeelt in en rondom het centrum van Loppersum.

Inschrijven kan op de dag zelf in Café De Lopster Kroon aan de Lagestraat 2 in Loppersum. Hier is ook ruimte en gelegenheid voor de deelnemers om zich om te kleden. De inschrijving voor de recreatieve en wedstrijdloop vindt plaats tussen 15.00 uur en 16.30 uur en de kosten bedragen 6 euro per deelnemer (foto: Martin Borgman).

No Replies to "Lopster Torenloop in ere hersteld"