DIO de Janeiro Bedum prima verlopen

De vierde editie van ODN Oil Bedum Beach op het Versplein in Bedum is een daverend succes geworden. Aan het recreatieve beachvolleybaltoernooi, georganiseerd door volleybalvereniging DIO Bedum, deden dit jaar maar liefst 90 teams mee. Ook de 100 basisschoolkinderen maakten er op vrijdagmiddag een waar feest van. Midden in het dorp was het Versplein vrijdag en zaterdag weer tijdelijk omgetoverd tot DIO de Janeiro. Naast het beachvolleyballen waren er nog tal van andere activiteiten, zoals een strandbarbecue met 230 deelnemers, een beachparty op vrijdagavond en op zaterdag konden de kinderen broodjes bakken rondom het kampvuur.

De aftrap van het toernooi werd vrijdagmiddag gedaan door 100 basisschoolkinderen uit Bedum. Aangemoedigd door vele (groot)ouders en onder prachtige weersomstandigheden werd er een
sportieve strijd geleverd, waarbij er fanatiek gestreden werd maar het plezier voorop stond. Het toernooi stond in het teken van kennismaken met de sport. Door het spelsysteem van vangen/gooien waren alle kinderen in staat om actief mee te doen met beachvolleybal. Hierdoor waren er alleen maar winnaars, waarbij het team De Beachgirls er uiteindelijk met de eer vandoor ging.

Een recordaantal van maar liefst 21 bedrijventeams stonden vrijdagavond letterlijk en figuurlijk te netwerken op het tijdelijke strand van Bedum. Aangevuld met recreatieve teams zat deze avond
helemaal vol. Bij het bedrijventoernooi ging de winst naar Smit Installatietechniek. In de halve finales van het bedrijventoernooi moest het ijzersterke team van Rensel Metaal uiteindelijk buigen voor de ploeg van Arnout Smit, en kwam Plus Jeroen Juch Bedum als overwinnaar uit de strijd met Geralda’s Hairfashion. Bij de recreatieve ploegen was “Daar zijn we weer” de sterkste.

Op zaterdag speelden de deelnemende teams in diverse poules, ieder op hun eigen niveau. De finale van de 2×2 herenpoule ging tussen de gebroeders Bakker van DIO Bedum en het team Heins&Huis.
Na een gelijkopgaande strijd bleek het team van oud-prof en oud-Bedumer Willem Maarten Heins de sterkste. Bij de 2×2 damespoule ging het team van Lisa Steenbergen en Griean Blok met de
overwinning aan de haal. De overige teams die een winnaarsshirt overhandigd kregen waren De Wichters (dames 4×4 hoog), Krakende kampioenen (heren 4×4 hoog), The Admiraal Flyers (heren 4×4 laag) en Professor Pizza (gemengd).

Het beachtoernooi was dit jaar de afsluiter van de Sportweek in Bedum, een week vol sportieve activiteiten en evenementen. Met hulp van lokale bedrijven en een grote groep enthousiaste
vrijwilligers is het DIO Bedum weer gelukt om het beachvolleybal naar de mensen te brengen en daarmee de sport te promoten. De locatie, midden in het dorp, heeft er aan bijgedragen dat de
publieke belangstelling weer groot was.

De organiserende volleybalvereniging DIO Bedum heeft ook de beschikking over een eigen beach-accommodatie, gelegen bij sportcomplex de Beemden. Naast de toss-avonden op de maandag, zullen daar binnenkort ook nog enkele kleinere toernooien plaatsvinden (foto: Pieter Postma).

No Replies to "DIO de Janeiro Bedum prima verlopen"