Europese titel voor Salima Rozema

De 20-jarige Salima Rozema uit Appingedam heeft afgelopen weekend aan het INAS EK in Ankara meegedaan. De Damster kwam op Turkse bodem sterk voor de dag. Ze wist op alledrie de onderdelen waaraan ze deelnam een medaille te veroveren. Een keer was er goud en die plak leverde haar tevens een nieuwe Europese titel op.

Op de eerste wedstrijddag stond de 100 meter sprint op het programma, met een tijd van 13.56 minuten behaalde zij een persoonlijk record. Die tijd bleek eveneens voldoende voor een zilveren medaille. Vrijdag was de tweede dag van de wedstrijden en stond voor Rozema het onderdeel verspringen op het programma. Hiermee behaalde zij een bronzen medaille.

Op de laatste dag stond het hoogspringen, haar favoriete onderdeel, gepland. Daarin bleef ze de concurrentie voor, pakte de gouden plak en daarmee ook de Europese titel.

Lang genieten van de behaalde successen zit er niet in. De volgende wedstrijden staan namelijk alweer voor de deur. Komende maandag gaat Rozema naar Berlijn voor een trainingsstage, gevolgd door wedstrijden. ook hier wil ze uiteraard goed voor de dag komen.

No Replies to "Europese titel voor Salima Rozema"