VIOS sluit geslaagd seizoen af

Het Warffumer Vios heeft een lang, maar zeer succesvol seizoen afgesloten. De meisjes van de turngroep en de jongens en meisjes van recreatief gym, die onder leiding staan van Sandra Bosman, assistente Emma Reinders en assistente Emma Rijzebol, hebben goed gepresteerd.

Het seizoen begon met een spectaculaire Halloween-show in oktober. Eenenvijftig leden gaven een prachtige show voor honderdzestig mensen. Op 9 januari was de eerste wedstrijd van het seizoen en de laatste wedstrijd was op 28 mei, met als hoogtepunt de NK-toestelfinale van Bo Dopma in Dordrecht. In totaal namen zevenendertig meisjes en twee jongens deel aan de wedstrijden. Vijfentwintig meisjes hiervan hebben deelgenomen aan de KNGU-wedstrijden.

Deze meisjes zitten in de selectiegroep van VIOS. Tijdens de voorrondes van de KNGU-wedstrijden wisten de vijfentwintig meisjes maar liefst drieëntwintig medailles te behalen. Op het provinciaal kampioenschap werd .vijf keer goud, vier keer zilver en vier keer brons gewonnen.

Tijdens de districtswedstrijd werd één keer goud gewonnen. Dit bracht het totaal op zevenendertig medailles tijdens de KNGU-wedstrijden. Marilynn Raat, Lian Rijzebol, Madelief Hendriks, Denise Raat en Bo Dopma mogen zich provinciaal kampioen 2016 noemen. Dopma mag zich ook districtskampioen 2016 noemen, want zij werd eerste van Friesland, Drenthe en Groningen.

De laatste wedstrijd van het seizoen was de Eemsmondwedstrijd. Hier deden ook twee jongens en vijftien meisjes van recreatief gym aan mee. Ook deze jongens en meisjes zette een keurige prestatie neer. Nora de Vries, Melissa Woldijk, Livia Poll, Maaike Boer, Denice van der Kooi, Madelief Drenth, Gien Jonkheer, Annelies van der Veen, Marlijne Reinders, Pascal van der Kooi en Tobias Koopstra wisten zelfs een podiumplaats te behalen.

Madelief Hendriks en Denise Raat werden in hun categorie kampioen van Eemsmond 2016 en mochten de wisselbeker in ontvangst nemen. Nu heeft men zes weken vakantie. Daarna zal er weer volop getraind worden voor het volgende seizoen en dat in de gymzaal aan de Westervalge in Warffum.

No Replies to "VIOS sluit geslaagd seizoen af"