Houtman en Vonck clubkampioen Artemis

Met de op 27 juni gehouden Reitdiephavenrun in Groningen is het verenigingsjaar 2015-2016 van Loopgroep Artemis uit Winsum afgesloten. Dit houdt in dat dan ook weer, op basis van de persoonlijke vijf beste uitslagen, de clubkampioenen bekend worden gemaakt. Die eer viel te beurt aan Gonny Houtman en Johan Vonck. Zij prolongeerden daarmee hun titel.

De clubkampioenen worden aangewezen op basis van een formule waarin het geslacht, de leeftijd, de gelopen afstand en de genoteerde tijd zijn verwerkt. Uit die gegevens komen de clubkampioenen en de runner up tevoorschijn. In het afgelopen seizoen hebben dertig leden van Artemis aan tenminste vijf wedstrijden deelgenomen.

Bij de samenstelling van de eerste drie bij de vrouwen is er vanaf het seizoen 2012-2013 niets veranderd. Gonny Houtman uit Winsum is voor het 18e achtereenvolgende jaar, vanaf haar lidmaatschap van Artemis, clubkampioene geworden. Ze verzamelde 5048 punten. Als tweede en derde eindigden Simone Binnema (Eenrum) en Hilda Broekhuizen (Winsum) met respectievelijk 4871 en 4506 punten.

Bij de mannen ging de titel, net als de voorgaande twee seizoenen, naar Garnwerder Johan Vonck met 4546 punten. Hij wordt gevolgd door Garco van den Berg (Uithuizen) met 4150 punten en Koos Durenkamp (Winsum) met 3882 punten.

Runner Up 2015-2016 is Ab Slagter uit Uithuizermeeden geworden. De Meister  verbeterde zich ten opzichte van zijn vorig seizoen met 25,03 procent. Gerik Mik (Sint Annen) volgt met 19,19 procent. Als derde eindigde Elizabeth Hofman (Winsum) met 14,67 procent. De winnaars zullen dit najaar, tijdens de algemene ledenvergadering, worden gehuldigd. De winnaar van de Klaas Damstra Bokaal (vrijwilligersprijs) zal dan ook bekend worden gemaakt.

No Replies to "Houtman en Vonck clubkampioen Artemis"