Gouden weekend voor TA Jan Ekema

Hij had het al voorspeld, maar Jan Ekema heeft woord gehouden. Tijdens het afgelopen weekend gehouden WK in het Engelse Birmingham hebben de leerlingen van Taekwon-do Academie Jan Ekema uit Appingedam zichzelf overtroffen. Er werden maar liefst tien wereldtitels in de wacht gesleept. ‘Dit is echt bizar’, vertelt Suzanne Stoppels. Zij pakte goud op de onderdelen sparren en stijlpatronen. De selectie pakte daarnaast ook nog vier zilveren en vijf bronzen plakken

Een ongekende prestatie volgens trainer en coach Jan Ekema want nog nooit eerder ging hij na een WK met negentien medailles naar huis. ‘Dit is gewoon echt fantastisch om op zo’n toernooi met bijna drieduizend deelnemers uit landen als Rusland, Argentinië en Australië zo goed te presteren. Dat zijn technisch gezien zulke sterke landen, dat maakt het resultaat extra mooi’.

Ook voor Ekema zelf was het een belangrijk toernooi. Om in aanmerking te komen voor zijn zevende Dan moest de Damster het onderdeel stijlpatronen op muziek organiseren. Ekema: ‘Als je op een bepaald niveau taekwon-do beoefent moet je tijdens internationale toernooien bijvoorbeeld een onderdeel organiseren en beoordelen. Op die manier kom je dan in aanmerking voor een volgende gradatie. Ik heb nu dit onderdeel naar volle tevredenheid van de organisatie afgerond en kan op naar de volgende onderdelen.’

De selectie van Ekema maakte onderdeel uit van het Nederlands team, dat uiteindelijk goed was voor vijfendertig medailles. Ook bij de organisatie is het volgens Ekema opgevallen dat Nederland over een aantal zeer goede taekwondoka’s beschikt. ‘Een groot deel van mijn selectie is nog erg jong dat belooft wat voor de toekomst’, aldus de Damster.

Zijn selectie krijgt rust tot begin september, dan beginnen de voorbereidingen voor de Britse Open kampioenschappen die in november plaatsvinden en het Europees kampioenschap van volgend jaar.

 

No Replies to "Gouden weekend voor TA Jan Ekema"