Maud Visscher eerste in Duitse Jemgum

De elfjarige Maud Visscher uit Holwierde heeft vrijdagavond aan de Jemgumer Muchenmarktlauf meegedaan. Dit is een wedstrijdloop van 5,3 kilometer in het Duitse Jemgum (Landkreis Leer). De Noord-Groningse wist als eerste in haar categorie te finishen.

Het looptalent kwam uit in de categorie jeugd tot en met 14 jaar. Na een zomerstop van vier weken was het zwaar lopen op tempo. Toch slaagde de jongeling er in om eerste te worden in een tijd van 23.44 minuten. Ze had een voorsprong van een halve minuut op de nummer twee Chiara Lemle van LG Westerwald-TuS Hachenburg. De Duitse kwam na 25.04 minuten over de streep.

Het lid van AV Fivelstreek uit Delfzijl heeft een flinke prijzenkast, gevuld met vele medailles en maar liefst 97 bekers. Deze zijn allemaal behaald in de vier jaar dat ze nu aan wedstrijden meedoet. In die periode stond ze overigens nog maar één keer net naast het podium en dat is al een prestatie op zich.Tevens werd Visscher eerste dame overall op de 5,3 kilometer in een tijd van 23.44 minuten. Woensdag staat voor haar de run in Staphorst op het programma en zaterdag verschijnt ze aan de start van de Singelloop in Hollandscheveld.

Over haar doelen is de Holwierder vrij duidelijk. ‘De Olympische Spelen zijn een droom, maar Nederlands kampioen hardlopen op de weg zou ook al heel mooi zijn.’ We zijn er van overtuigd dat we de komende jaren nog veel van haar zullen horen (foto: Roelof Jonker).

No Replies to "Maud Visscher eerste in Duitse Jemgum"