Spectaculaire autocross in Stedum

Na een jaar van afwezigheid is de autocross van Stedum zaterdag weer verreden. De wedstrijden werden georganiseerd door ASG Groningen , in samenwerking met de Stichting op Goud geluk. Er waren ruim zestig auto’s aangemeld en er werd gereden in drie klassen, te weten de 1400 cc, standaard en vrijestandaard-klasse.

Het publiek genoot van prachtige en spectaculaire duels, met koprollen, hoog opspattend water als er weer een auto in de sloot naast de baan vloog en auto’s die op twee wielen door de bocht probeerden te komen. Volgens velen was het weer een ouderwetse cross, waar weer veel te genieten viel.

De finale van de vrije standaard was uitermate spannend. Het gevecht om het podium werd gewonnen door Hendrikus Alkema uit Sauwerd. Achter hem kwam Jakob Kuil uit Engelbert als tweede over de streep. Het publiek in Stedum bekeek de spectaculaire acties veilig van achter de bouwhekken, want de veiligheid stond zaterdagmiddag voorop. De EHBO-ers hoefden niet in actie te komen. Op onderstaande foto voelt Alkema de hete adem van concurrent Kuil bij wijze van spreken in de nek (foto’s: Menne Tillema).

Uitslagen:
Klasse 1400cc:
1. Peter Wedda; 2. Erik Wicherts; 3. Patrick van der Ploeg; 4. Danny van der Ploeg; 5. Lammert Wedda. 
Standaardklasse: 
1. Peter Pauw; 2. Niels Danenberg; 3. Sjouke Hellinga; 4. Auke Arkema; 5. Gerard Prins. 
Vrije standaardklasse: 
1. Hendrikus Alkema; 2. Jacob Kuil; 3. Patrick Huberts.

No Replies to "Spectaculaire autocross in Stedum"