Prima wielerweekend in Usquert

De rust is weer terug in Usquert, waar het afgelopen weekend de finale van de KNWU-clubcompetitie op het programma stond. Ze hadden het in het wielergekke Noord-Groninger dorp misschien wel stiekem gewenst, maar het mocht niet zo zijn. De Noordelijke Wielervereniging Groningen eindigde als tweede in de finale van de clubcompetitie. De winst werd opgestreken door Westland Wil Vooruit, dat voorafgaande aan de tweedaagse strijd een voorsprong van negentien punten op de naaste belager had.

Nick Kweldam uit Aalten won zondag het afsluitende criterium over 80 kilometer. Hij bleef in de sprint zijn medevluchter Thijs de Lange voor. Het duo sprong weg uit een kopgroep van zeven renners. Paul de Haan uit Meedhuizen won de sprint van het peloton en finishte als derde, de plaats die hij ook in de door Bram de Kort gewonnen omloop over 146 kilometer voor zich wist op te eisen.

De Haan werd zevende in het individuele eindklassement, dat door Roy Eefting uit Grolloo werd gewonnen. Hij schreef ook de tijdrit over 8.6 kilometer op zijn naam. Het jongerenklassement ging naar eerstejaars Chiel Breukelman. Die baalde na afloop als een stekker, want hij had ook het individuele klassement graag willen winnen. Breukelman eindigde echter als zevende in het criterium en dat was onvoldoende. Na afloop gaf hij echter ruiterlijk toe dat Eefting sterker was geweest.

Eefting was uiteraard in zijn nopjes met de winst. Hij grijnsde van oor tot oor toen hem om een eerste reactie werd gevraagd. ‘Ik was er op gebrand om de eindzege te pakken. Het feit dat ik voor aanvang van de laatste wedstrijd als leider kon vertrekken, gaf me veel vertrouwen. Ik ben erg blij met de eindwinst.’

De winst in de klassieker en de tijdrit bij de vrouwen ging weliswaar naar WV Breda, maar de spreekwoordelijke lachende derde was het team Jan van Arckel. Dat pakte de eindzege in het ploegenklassement, zag Marjolein van ’t Geloof het criterium winnen en had met Evy Kuipers een tweevoudige winnares in huis. Zij pakte zowel het eind- als jongerenklassement.

Individueel klassement: 1. Roy Eefting 328 punten, 2. Chiel Breukelman 326, 3. Jason van Dalen 269, 4. Wim Kleiman 250, 5. Bas van der Kooij 214, 6. Abe Celi 209, 7. Paul de Haan 195, 8. Robbert-Jan Mol 186, 9. Mitchell Mulhern 182, 10. Robin Wennekes 161.

Jongerenklassement: 1. Chiel Breukelman 326 punten; 2. Jason van Dalen 269; 3. Bas van der Kooij 214; 4. Remco Esselaar 107; 5. Koen van de Klundert 107.

Eindstand clubcompetitie: 1. Westland Wil Vooruit 168 punten; 2. NWV Groningen 147; 3. De Jonge Renner 130; 4. Amstel/Olympia/DTS 114; 5. Kanjers voor Kanjers 108; 6. West-Frisia 88; 7. UWTC De Volharding 75; 8. Het Snelle Wiel 75; 9. Stormvogels Veendam 64,;10. Swabo 62.

No Replies to "Prima wielerweekend in Usquert"