Marchand wint 14e Proostmeerloop

Het was hem bijna gelukt om Mister Proostmeer te worden, maar zover liet Arjan Marchand (4) uit Groningen het niet komen. Hij schreef zaterdag de 14e editie van de Proostmeerloop in Wagenborgen op zijn naam.

Paul Geertsema uit Leeuwarden, die de afgelopen twee edities had gewonnen, moest nu genoegen nemen met de tweede plek. Hij kwam 2.06 minuten na de winnaar over de streep. Marchand legde de 10 kilometer af in 32.57 minuten. Zuidlaarder Wim Opten eindigde als derde in 35.11 minuten.

Bij de vrouwen zegevierde Renate Kramer uit het Duitse Bunde. Ze finishte na 42.28 minuten. Lydia Doornbos uit Appingedam wist de Duitse lange tijd in het vizier te houden, maar moest uiteindelijk 22 seconden toegeven. Petra Faber uit Wildervank completeerde het podium. Zij verloor 56 seconden op de winnares.

De organisatie kon tevreden zijn met de loop. Er verschenen in totaal 325 lopers aan de start, verdeeld over diverse categoriën. Voor de recreanten waren de omstandigheden wellicht prima, de wedstrijdlopers hadden het wellicht liever wat minder warm gehad. Marchand was een van hen. Toch was hij dik tevreden met de overwinning. ‘Dit was een heerlijke loop. Ik ben me aan het voorbereiden op de tien keer tien kilometer van Winschoten. Deze loop past daar prima in.’

Dat hij het in Wagenborgen relatief gemakkelijk had gehad, wilde de Stadjer wel toegeven. ‘Ik kon al vrij snel afstand van de rest nemen en heb toen niet echt meer op het parcoursrecord zitten jagen.’

No Replies to "Marchand wint 14e Proostmeerloop"