Tom van de Heuvel rap in Lellens

Ze willen graag meer en bovenal een vast onderkomen, maar tot het zo ver is moet Autosport Groningen (ASG) het met tijdelijke wedstrijdbanen doen. In Lellens wordt dit weekend onder andere gestreden om de ASG Juniorcup en de finaleronde van de ASG Vrije Standaardklasse Series 2016. In die klasse was het de vraag of men regerend kampioen Tom van de Heuvel van de troon zou weten te stoten.

De dag begon al vroeg voor de crossers die een uitstekend geprepareerde kleibaan onder de wielen kregen. Het publiek bekeek de verrichtingen van de coureurs vanachter hekken en op voldoende afstand van de baan. Het was slechts een van de veiligheidsmaatregelen die genomen waren om de kans op ongelukken zoveel mogelijk uit te bannen.

Er werden de belangstellenden dan ook fraaie races voorgeschoteld, al had menigeen wellicht wel wat meer spektakel willen zien. De spanning vergoedde echter veel. Uiteindelijk kon vroeg in de avond de balans worden opgemaakt. Tom van de Heuvel, rechts op de foto in gevecht met Jacob Kuil, deed wat hij moest doen en dat was als eerste eindigen. Hendrikus Alkema eindigde als tweede en Jacob Kuil eiste de derde plek voor zich op.

In de klasse boven 1950cc liet Gerjan de Jouse zich als winnaar huldigen. In zijn kielzog finishten Sebastiaan Knol en Wouter Timmer als tweede en derde. Veel aandacht was er ook voor de Kever Cup. Daarin liet René Hoep zien hoe snel de baan was. Hij rondde het oval in 18.2 seconden. Een manche later had hij 0.6 seconden meer nodig.

Op zondag hadden de coureurs de strijd opnieuw met elkaar moeten aanbinden, maar dat voornemen viel letterlijk en figuurlijk in het water. Enkele pittige buien veranderden de stoffige baan van zaterdag in een zompig moerasgebied waarop autoracen bij voorbaat een kansloze missie was. Er moest zelfs heel wat landbouwmaterieel aan te pas komen om de crosswagens van het terrein af te krijgen.

De uitslagen:

Klasse tot 1950cc: 1. Tiemen van de Veen; 2. Arnold Timmersma; 3. Niels Danenberg; 4. John van der Klei; 5. Mike Boots.

Klasse boven 1950cc: 1. Gerjan de Jouse; 2. Sebastiaan Knol; 3. Wouter Timmer; 4. Henk Snippe; 5. Sven Arkema.

Vrije Standaard: 1. Tom van de Heuvel; 2. Hendrikus Alkema; 3. Jacob Kuil; 4. Jan van de Weij; 5. Leo Sintebin.

Juniorcup: 1. Devin Vlaar; 2. Rick Seelen; 3. Gerjan Teitsma; 4. Douwe Mulder; 5. Lize de Hoop.

Kevercup: 1. René Hoep: 2. Patrick Hoexum; 3. Robbert Verlaan; 4. Stephen Horn; 5. Niels Smal.

Regioklasse: 1. Klaas van der Berg; 2. Femme Haakma; 3. Anja Werkman; 4. Hilga Koopman; 5. Herman Wiersma.

Superfinale: 1. Tom van de Heuvel; 2. Hendrikus Alkema; 3. Jan van de Weij; 4. Tiemen van de Veen; 5. Gerjan de Jonge.

No Replies to "Tom van de Heuvel rap in Lellens"