Artemissers op podium Proostmeerloop

Met een eerste plaats voor Ricardo Damminga (Baflo) op de 5 kilometer en een tweede plaats voor Simone Binnema (Eenrum) op de 10 kilometer bij de vrouwen 40 kwam Artemis uit Winsum zaterdag in de prima georganiseerde Proostmeerloop in Wagenborgen goed voor de dag. Totaal 220 deelnemers stonden er aan de start van de 5 of de 10 kilometer. Het was benauwd weer. De organisatie had echter voor voldoende drinkposten gezorgd.

Er was een route van 5 kilometer uitgezet door het dorp en langs het Proostmeer, dat afhankelijk van de te lopen afstand een dan wel twee keer moest worden afgelegd. Artemis telde twee deelnemers op de 5 en vier deelnemers op de 10 kilometer. Ricardo Damminga blijft goed presteren. In zijn eerste officiële 5 kilometer-wedstrijd behaalde hij een uitstekende eerste plaats bij de mannen overall. Ricardo noteerde een tijd van 18.54 minuten.

De nummers twee en drie volgden met respectievelijk 2.08 en 2.18 minuten op gepaste afstand. Marnix van den Brink (Groningen) was de andere Artemisser op deze afstand. Hij werd 10e met een tijd van 23.12 minuten. Op de 10 kilometer was Jaap Smith (Baflo) met een tijd van 43.16 minuten en een zesde plaats bij de mannen 40 de snelste Artemisser. ‘Ik heb goed en zeer constant gelopen. Ik kom steeds beter in vorm’, aldus de tevreden Bafloër.

Na een derde plaats vorig jaar behaalde Simone Binnema met een tijd van 44.50 minuten een verdienstelijke tweede plaats bij de vrouwen 40. De winst in deze categorie ging evenals vorig jaar naar Petra Faber uit Wildervank in 43.22 minuten. Wim Ammeraal (Leens) werd bij de mannen 40 tiende in 45.18 minuten. Tini Visker (Oosternieland) tenslotte eindigde als zesde bij de vrouwen 40 in een keurige tijd van 51.04 minuten (foto: Jaap Smith).

No Replies to "Artemissers op podium Proostmeerloop"