De Pelikanen viert bijzonder jubileum

VV De Pelikanen is één van de twee voetbalverenigingen in Appingedam. De Pelikanen is opgericht op 15 september 1951 en is gehuisvest op het Wellemansportpark aan de Klauckelaan. De roodwitten vieren op zaterdag 17 september hun 65-jarig jubileum. Dat zal in alle opzichten een gedenkwaardig, maar ook bijzonder jubileum worden. In verband met de festiviteiten zal de competitiewedstrijd tegenMarum enkele dagen eerder worden gespeeld en wel op woensdag 14 september aanvang 20.00 uur.

De naam van voetbalclub is afgeleid van het wapen van de stad Appingedam. Dat toont een pelikaan die haar jongen voedt met haar eigen bloed. Het clublogo lijkt derhalve sprekend op het wapen van Appingedam. Het vlaggenschip van de vereniging vierde drie keer een kampioenschap. De eerste titel dateert van 1980 toen men nog in de 1e Klasse van de toenmalige GVB speelde. Het duurde daarna tien jaar alvorens er opnieuw een kampioenschap gevierd kon worden. Dat was in de 4e Klasse van de KNVB.

In 2006 werd de kampioensvlag voor het laatst gehesen. Men promoveerde naar de 2e Klasse, maar moest het veroverde terrein al na een seizoen prijsgeven. De laatste vier jaar speelt Peli in de 3e Klasse. Dat een jubileum feestelijk herdacht moet worden, spreekt voor zich. Een aantal leden heeft zich daar dan ook voor ingezet en dus kan men op 17 september een goed gevuld programma verwachten met muziek, voetbal en andere activiteiten zoals een lopend buffet en een heuse jubileumfotoshoot. Erik Noordhof en Irene Bos, beiden lid van de commissie die alles vorm moet geven, doen alvast een boekje open.

No Replies to "De Pelikanen viert bijzonder jubileum"