Vechtlustig Winsum krijgt slechts punt

Fusieclub Winsum heeft zaterdag op eigen veld een punt overgehouden aan het voetbalgevecht met PKC ’83. De thuisclub kwam dankzij een benutte strafschop van Niels van Dalen op 1-0. Dezelfde speler was indirect ook verantwoordelijk voor de gelijkmaker toen hij de bal op zijn arm kreeg en Huseyin Kurt vanaf elf meter voor 1-1 wist te zorgen. Daarmee mochten de bezoekers hun handen stijf dichtknijpen. Het punt kon amper verdiend worden genoemd.

De Winsumers hadden aan de seizoensopening een punt overgehouden in het duel met BCV en PKC ‘83 ging op eigen veld onderuit tegen Blauw Wit ’34. Voor het team van Marc van Meel, in het verleden als trainer aan Viboa verbonden, was het een terugkeer op het sportpark aan de Schouwerzijlsterweg. ‘Ik mag hier altijd graag komen. Dat is nu niet anders’, aldus de oefenmeester.
Hij zag de Winsumers gretig uit de startblokken komen. Zijn team was opbouwend weliswaar beter en oogde technisch ook begaafder, maar veel dreiging ging er niet van de gasten uit. Doelman Germen Bouwman werd in het eerste bedrijf nauwelijks op de proef gesteld.

Echt vuurwerk werd er dan ook niet ontstoken. De betere kansjes waren voor de gastheren, maar veel reden om op te veren was er ook weer niet. De eerste opwinding ontstond pas toen men zich al op de theepauze aan het voorbereiden was. Maikel Hoormann werd de diepte in gestuurd, maar ging vervolgens op de rand van het strafschopgebied tegen het gras. Martijn Kamps werd als dader aangewezen en heel Winsum was van mening dat hij rood moest krijgen omdat de PKC-er zijn opponent een goede scoringskans had afgenomen. De goed leidende scheidsrechter Oosting liet zich echter niet vermurwen en toonde de zondaar geel. De vrije trap van Wouter Bloem leverde niets op.

Dat er in het tweede bedrijf iets moest gebeuren was wel duidelijk, anders zou het duel niet lang in het geheugen van de toeschouwers blijven hangen. Winsum leek zich dat het beste te beseffen. Het kwam beter uit de kleedkamers dan PKC ’83. Dat grossierde in foute passes en onnodig veel balverlies. Dit tot ergernis van de trainer, die even later nog meer redenen om te mopperen had toen oud-Viboa speler Serginho Fatima in de fout ging door Stan Buikema onderuit te halen en Niels van Dalen vanaf de penaltystip raak mikte: 1-0.

De voorsprong was verdiend, omdat de thuisclub meer agressie vertoonde en sterker in de duels was. Eigenlijk leek er, naarmate de tweede helft vorderde geen vuiltje aan de lucht te zijn. PKC ’83 probeerde wel meer druk te zetten, maar bleef aanmodderen en ook de drie wissels die Van Meel toepaste haalden de bezoekers niet uit de sportieve malaise. En toch zou men langszij komen.
Niels van Dalen kreeg in de 79e minuut de bal ongelukkig op zijn arm en er bleef de onpartijdige niets anders over dan de bal andermaal op de stip te leggen. Kurt nam het klusje voor zijn rekening en schoot de gelijkmaker onberispelijk achter Germen Bouwman: 1-1.

Bij die stand bleef het en daarmee deden de Winsumers zichzelf duidelijk te kort. Op basis van de eerste helft kwamen hen de punten toe. PKC ’83 mocht allang blij zijn dat ze letterlijk en figuurlijk de helpende hand werd geboden, want echt aanspraak op een punt konden de gasten niet maken.

* Winsum – PKC ’83 1-1 (0-0). Niels van Dalen 1-0 (strafschop); Huseyin Kurt 1-1 (strafschop)

No Replies to "Vechtlustig Winsum krijgt slechts punt"