Goed spelend DWA/Argo verliest toch

De korfballers van DWA/Argo moesten het zaterdag in Wezep opnemen tegen koploper Rood-Wit. Deze ploeg was onbekend voor het team uit Winsum en Bedum. Met een 8-10 voorsprong voor DWA/Argo gingen beide ploegen de rust in. Ondanks dat de gasten een zeer goede pot op de mat wisten te leggen, bleven de twee punten uiteindelijk in Wezep. Er kwam namelijk een 22-18 eindstand op het formulier te staan.

Er waren wederom wat wijzigingen in de selectie gekomen. Trainer/coach Henk Sjoerd Westra had besloten om de komende wedstrijden met vijf heren en vijf dames te gaan spelen.  Dit betekende dat Tom van der Laan en oud trainster/coach Lisette Hamminga zich bij de selectie mochten aansluiten. Hamminga en Van der Laan stonden meteen in de basis. Lisanne Pettinga kampt namelijk nog steeds met een enkelblessure en Tom van der Laan speelde op de plek van Niels Japenga, die door werkverplichtingen in eerste instantie niet mee zou, maar later toch nog aanwezig kon zijn.

Om half vier klonk het eerste fluitsignaal en al in de eerste minuut wist Yvonne Schuuring met een scherp schot de score te openen. Rood-Wit wist direct de gelijkmaker te maken. Tom van der Laan zette DWA/Argo opnieuw op voorsprong en wederom was het Rood-Wit dat antwoordde.

Hierna kwam Rood-Wit op voorsprong, maar door scores van Nick Brandsma en Yvonne Schuuring wist DWA/Argo op gelijke hoogte te komen. Mike Bults, die zaterdag zijn vizier op scherp had staan, scoorde veel belangrijke doelpunten voor zijn team. Vlak voor rust wist Lisette Hamminga de oranje-witten op een 8-9 voorsprong te brengen. Het was Mike Bults die vervolgens in de laatste minuut van de eerste helft, met een mooi afstandsschot, zijn team de kleedkamer in liet gaan met een voorsprong van twee doelpunten: 8-10.

Na de rust wist Rood-Wit als eerste te scoren. Natasja Schuuring pikte een doelpunt mee, waardoor DWA/Argo weer op twee punten voorsprong kwam te staan. Wederom volgden de doelpunten elkaar om en om op. Even stokte het bij DWA/Argo en dat gaf Rood-Wit de gelegenheid om het initiatief over te nemen. De ploeg van Henk Sjoerd Westra wilde zich echter niet zomaar gewonnen geven. Lisette Hamminga wist dan ook een strafworp te versieren, die Mike Bults er vakkundig in wist te leggen. Dit bracht de stand weer op gelijke hoogte: 15-15. Nick Brandsma wist vervolgens DWA/Argo op een 15-16 voorsprong te zetten.

De marge was krap en nadat Rood-Wit drie keer op rij wist te scoren, waren de rollen weer omgedraaid. De ploeg van Westra bleef echter tot het einde voor een goed resultaat strijden. Tom van der Laan wist de stand nog op 18-17 te brengen en scoorde, nadat het 21-17 was geworden, uiteindelijk ook nog de 21-18.  Tot in de laatste minuten van de tweede helft bleef het enorm spannend, maar uiteindelijk wist Rood-Wit aan het langste eind te trekken door de eindstand op 22-18 te bepalen.

De scores liepen de gehele wedstrijd gelijk op. Het was een zeer attractieve, maar vooral spannende pot korfbal. DWA/Argo kan dan ook tevreden terugkijken op een zeer goed gespeelde wedstrijd. Er werden mooie aanvallen opgezet en er werd goed verdedigd, maar ondanks dat staat de ploeg nog wel met lege handen.

DWA/Argo moet het zaterdag opnemen tegen een niet onbekende ploeg. MN &W uit Hijum komt dan naar het kunstgrasveld in Winsum. Beide ploegen zijn nog zonder punten en zullen er alles aan doen om de eerste punten te pakken. Deze wedstrijd begint om 15.30 uur.

Scores DWA/Argo: Mike Bults (6), Tom van der Laan (4), Nick Brandsma (3), Yvonne Schuuring (3), Natasja Schuuring (1), Lisette Hamminga (1).

Uitslagen:
Rood-Wit           - DWA/Argo         22-18
MN & W             - Pallas ’08        8-20
Invicta/Frigro     - DTS              14- 7
Blauw Zwart        - Vlug & Vaardig   14-27

Stand:
Rood-Wit                              3- 5
Invicta/Frigro                       3- 4
Pallas ’08                             3- 4
Vlug & Vaardig                      2- 3
DTS                                    2- 2
Blauw Zwart                          3- 2
MN & W                                1- 0
DWA/Argo                             3- 0

No Replies to "Goed spelend DWA/Argo verliest toch"