Onnodig verlies vv Poolster

Vierdeklasser Poolster heeft zaterdag op eigen veld van koploper Be Quick 1887 verloren. De Stadjers scoorden vlak voor de pauze de openingstreffer die voldoende bleek te zijn om de ongeslagen status te behouden. Een onnodige nederlaag van de mannen in het geel en zwart, die met name in de eerste helft verzuimden om de Stadjers op de pijnbank te leggen.

Poolster moest zonder de geblesseerde doelman Marcel Werkman aantreden en miste ook Robbert Kok vanwege fysieke ongemakken. De gastheren gingen vorige week op eigen veld met 1-4 onderuit tegen Middelstum. Volgens trainer Jeroen de Munck speelde zijn team toen een slechte wedstrijd.

Het duel tegen Be Quick, met zes punten uit twee duels mede-koploper in 4E, was een uitstekende gelegenheid om het geschonden blazoen wat op te vijzelen. Nadat pupil van de week Twan Stielstra de doelman van de bezoekers had gepasseerd, kon het voetbalgevecht echt beginnen.

De wedstrijd wilde aanvankelijk maar moeilijk op gang komen. Binnen de minuut lag het treffen tot twee keer toe stil omdat scheidsrechter Silvester in eerste instantie de bal niet goed genoeg vond en daarna een blessure opliep. Hij kon na een korte behandeling echter verder. Ook na de onderbreking kregen de toeschouwers weinig spectaculaire dingen te zien. De beste kansen waren in het eerste bedrijf wel voor Poolster. Dat speelde compact, hield daardoor de ruimtes klein en probeerde met versnellingen via Kevin Bijlsma op links en de immer grillige Dennis van Dijk in het centrum van de aanval de defensie van Be Quick stuk te spelen.

In de 11e minuut leek Van Dijk op weg naar de openingstreffer, maar lepelde het leer over de deklat. Enkele minuten later verstuurde Johan de Groot een prima pass richting Jesse Smit. Die leek te zullen scoren, maar schoot de bal langs de verkeerde kant van de paal. Na een half uur spelen mocht Smit het nog een keer proberen toen Marco Dijkstra een voorzet op zijn hoofd liet neerkomen. De kopbal was echter niet moeilijk genoeg.

Het balvaardige Be Quick kwam probeerde wel druk te zetten, maar vond vooralsnog geen gat in het verdedigende blok van de thuisclub. Pas na 34 minuten kwam men tot een schot op het doel van Simon Dijkman. De poging van Jelmer Douwstra verdween hoog over.

Scoor je zelf niet, dan doet de tegenstander het wel. Daar kreeg Poolster vlak voor rust een treffend voorbeeld van. Een ingooi op rechts werd in de voeten van Douwstra gespeeld. Hij kon ongehinderd opstomen en mikte het leer in de lange hoek: 0-1.

Er moest tijdens de theepauze reparatiewerk worden verricht om een nieuwe nederlaag te voorkomen. Daar leken de gastheren zich na de doelwisseling goed van bewust. Er werd gas gegeven en de jacht op de gelijkmaker was geopend. De kansen daartoe waren er met name voor Dennis van Dijk en Johan de Groot, maar Be Quick wist het hoofd boven water te houden. Zelf kregen ze nog een mogelijkheid om de score uit te breiden, maar een voorzet werd voorlangs gekopt.

Jeroen de Munck was na afloop uiteraard teleurgesteld over het resultaat. ‘We hadden dit niet verdiend. Ik vond ons na de rust nog overtuigender dan in het eerste bedrijf. We hebben druk gezet en risico genomen, maar de goal wilde niet vallen. We moeten echter niet in de slachtofferrol kruipen. Er is hard gewerkt door de jongens. Het enige dat ik ze zou kunnen verwijten is dat ze niet hebben gescoord. Het seizoen is echter nog lang, we gaan ongetwijfeld nog leuke successen boeken.’

* Poolster – Be Quick 1887 0-1 (0-1).
Jelmer Douwstra 0-1

No Replies to "Onnodig verlies vv Poolster"