Trias verliest van Stentor uit Haren

De volleybaldames van Trias hebben hun eerste wedstrijd van het seizoen niet in winst weten om te zetten. In Haren bleek thuisclub Stentor, vorig seizoen uit de tweede klasse gepromoveerd, te sterk voor de Noord-Groningers.

De start van het nieuwe seizoen met twee nieuwe trainers, Erwin Rob en Jeroen Hulck. In de samenstelling van het team enkele kleine veranderingen. Sylvia Hartjes heeft de volleybalsport vaarwel gezegd en Nienke Haaijer is overgekomen vanuit het team dat vorig jaar dames 2 was.

Tegenstander Stentor is vorig seizoen gepromoveerd uit de 2e klasse en is daarin behoorlijk opgevallen. Met wat voormailige eredivisie-speelsters zijn zij in die klassse ongeslagen kampioen geworden. ‘We hebben niks te verliezen’, luidde de conlusie van coach Jeroen Hulck. Servedruk was echter een belangrijk wapen waarmee de dames uit Stentor het wellicht moeilijk zouden kunnen krijgen.

De eerste set begonnen de dames van Trias, wellicht toch wat overdonderd door het niveau aan de overkant, niet met hun sterkste spel. De pass kwam niet aan en aanvallend werden de punten niet afgemaakt. De eerste set ging dan ook vrij makkelijk naar Stentor: 25-12.

Dit moest beter kunnen volgens de coach en met verschillende aanwijzingen wat betreft blokkering en verdediging begonnen de dames aan de tweede set. Stentor werd onder druk gezet met de serve en zo kwam Trias op een voorsprong van zeven punten. Dat betekende een lekkere marge. Nu was het zaak om deze voorsprong te behouden. De aanwijzingen wierpen hun vruchten af, Trias bleef de voorsprong behouden en won de set met 18–25.

Uit de tweede set was behoorlijk wat vertrouwen gehaald. Coach en speelsters voelden dat het mogelijk was om met winst naar huis te gaan. Het was zaak om het goede spel vast te houden. De derde set ging dan ook aardig gelijk op. Trias trok echter aan het kortste eind en verloor de set met 25-22.

Nog steeds vol goede moed begonnen de dames aan de vierde set. De wedstrijd kon immers nog steeds gewonnen worden. De Noord-Groningers begonnen echter wat meer foutjes te maken die wellicht uit vermoeidheid voortvloeiden. Hoewel Stentor nog onder druk werd gezet door middel van de serve, mocht het niet baten. Ook deze set werd verloren: 25-19.

Het werd voor Trias een wedstrijd met gemengde gevoelens. De dames hadden goed gespeeld tegen een goede tegenstander. Het gevoel bleef echter dat er meer haalbaar was geweest.

* Stentor Haren – Trias 3-1.
Setstanden 25-12, 18-25, 25-22 en 25-19.

No Replies to "Trias verliest van Stentor uit Haren"