Appingedam aan goede kant score

Zonder spits Danny de Vries, Daniel Clarke Acaster en de langdurig geblesseerde Kevin Reiffers heeft Appingedam na twee nipt verloren wedstrijden eindelijk weer eens het zoet van de overwinning mogen smaken. Thuisclub Helpman werd met 0-2 geklopt. Gezien de eerste helft, waarin Appingedam een aantal hele goede mogelijkheden kreeg om de score uit te bouwen, was de overwinning terecht.

Hoewel beide teams redelijk aan elkaar gewaagd waren, had Appingedam in de eerste helft toch het betere van het spel. Dat resulteerde in de 20e minuut in de eerste treffer van de Damsters, toen Roy de Groot een hoekschop op links nam. Doan Ibraimi stapte over waardoor Daniel Boekee kon aanleggen. Zijn schot smoorde op de doellijn, maar de rebound was voor Ahmad Mohamed die wel raak schoot en de stand daarmee op 0-1 bracht.

Vijf minuten later had de stand zomaar weer gelijk kunnen zijn toen de verdediging van Appingedam de bal, vlak buiten het strafschopgebied, pardoes in de voeten van een Helpman-aanvaller schoot. Deze schrok zo van de opgelegde kans dat hij het leer ver naast het doel plaatste.

Appingedam bleef het betere van het spel houden en in de 37e minuut leek de 0-2 op het scorebord te komen. Roy de Groot werd op een meter of twintig van het doel door Boekeee in stelling gebracht. De Groot liet een verwoestend schot los, maar de doelman van de gastheren wist met een prima reactie de bal buiten zijn domein te houden. De beste kans in de eerste helft was echter weggelegd voor Jarin Slagter. Op de rand van de zestien meter kreeg hij het speeltuig aangespeeld, maar zijn boogbal richting doel over de lat zeilen.

De eerste tien minuten van de tweede helft gaf Appingedam een goed vervolg aan de wedstrijd, maar om onverklaarbare redenen was er plotseling geen sprake meer van enige organisatie in de verdediging. Gedurende vijfentwintig minuten was Helpman de bovenliggende partij en was het aan doelman Robbin Kuipers te danken dat Helpman niet langszij wist te komen. Appingedam plaatste nog wel enkele uitvallen, maar echt gevaarlijk waren die niet.

De laatste tien minuten van het duel nam Appingedam het heft weer in handen en kwam het vaker in het strafschopgebied van Helpman. In de 80e minuut had Roy de Groot de stand op 0-2 kunnen brengen, maar zijn geplaatste boogbal ging net over. Vijf minuten voor tijd viel dan toch de bevrijdende treffer. De Groot gaf een afgemeten pass op Ibraimi en uit een bijna onmogelijke hoek bracht deze de stand op 0-2.

Een moeizame wedstrijd van de Damsters die bij vlagen aardig voetbal lieten zien, maar soms heel kwetsbaar bleken te zijn en dat zal tegen Veenhuizen, de tegenstander van komend weekeinde, heel anders moeten (foto: Fiebo de Boer).

* Helpman – Appingedam 0-2 (0-1). Ahmad Mohamed 0-1; Doan Ibraimi 0-2.

No Replies to "Appingedam aan goede kant score"