‘t Zandt start jubileumseizoen voortvarend

VV ’t Zandt is het jubileumseizoen voortvarend begonnen. De eerste competitiewedstrijd tegen Rood Zwart Baflo 2 werd in Baflo met 0-6 gewonnen. Afgelopen weekeinde had men tegen KRC moeten spelen, maar de Kantens Rottum Combinatie wist niet genoeg spelers op de been te brengen. ‘t Zandt besloot tegen het derde team van Holwierde te gaan oefenen en scoorde er op het sportpark Katmis lustig op los. Het werd maar liefst 14-2 voor de bezoekers.

Voor de aftrap van de competitie waren de verwachtingen aan de kant van ’t Zandt hooggespannen, aangezien er in de beker een week eerder met 15-0 van VVS 3 was gewonnen. De Zandtsters begonnen sterk aan het openingsbal in Baflo en kregen direct na de aftrap al een grote kans. Gerry Winkel schoot echter nipt over. ’t Zandt bleef druk zetten en dit resulteerde niet veel later in het eerste doelpunt. Ron Smit stuurde Sander Doorn de diepte in, die vanaf de rechterkant de bal panklaar voor doelpuntenmaker Peter van Weerden legde: 0-1. Baflo probeerde wel wat terug te doen, maar wist de bal op geen enkele manier achter goalie Frank Pot te krijgen. Van Weerden schoof even later zijn tweede van de middag achter de sluitpost van de gastheren: 0-2.

Nog voor de thee kon ’t Zandt weer juichen. Teun Heuvel knikte uit een vrije trap van Rik Baas de 0-3 binnen. Na rust ging ’t Zandt door met scoren. Van Weerden tekende met zijn derde doelpunt van de middag voor de 0-4 en Tim Dijkhuis schoot niet veel later de 0-5 binnen. Doorn zorgde voor het slotakkoord toen hij in de 80ste minuut vanaf een meter of zestien de 0-6 tegen de touwen schoot.

Het was de Zandtsters niet gegund de goede competitiestart een goed vervolg te geven want de drie opvolgende competitiewedstrijden konden geen doorgang vinden. Zo werd ook de geplande thuiswedstrijd tegen KRC 1 afgelast. Om toch wedstrijdritme te houden, werd de zaterdagmiddag ingevuld met een oefenwedstrijdje tegen Holwierde 3.

Het vriendschappelijke karakter voerde de boventoon in deze wedstrijd en dat kwam het voetbal niet altijd ten goede. De eerste minuten van het duel -eigenlijk de gehele wedstrijd- waren van beide kanten rommelig, maar de sfeer was goed. Toen leek het er nog niet op dat de wedstrijd zou uitlopen op een doelpuntenfestijn. Dit veranderde nadat Rik Baas met zijn schot, tussen een woud van benen, de 0-1 liet optekenen en daarmee het bal opende.

Toen vv ’t Zandt de weg naar de goal van de thuisclub eenmaal had gevonden, vielen de doelpunten als rijpe appelen. Hoewel het spel bij vlagen niet om aan te zien was, scoorde ’t Zandt er lustig op los. Dit resulteerde in een ruststand van 0-8. Tijdens de thee werd duidelijk dat het de Zandtsters niet aan zelfvertrouwen ontbrak en dus werden er gewaagde wissels uitgevoerd.

Keeper Frank Pot wilde ook wel eens meemaken hoe het is om in dezelfde kleuren als de rest te voetballen en gaf zijn keeperstenue aan Ron Smit. Met een andere keeper onder de lat ging ’t Zandt onverstoorbaar verder met doelpunten maken totdat de teller bij veertien treffers stokte.

In de tweede helft deed Holwierde met twee treffers ook een duit in het zakje. Er volgde nog wel een opvallende wissel. ’t Zandt-speler Rik Baas bereidde zich alvast voor op een leven na ’t Zandt, de club houdt zoals gemeld na dit seizoen op te bestaan, en speelde het laatste kwartier met Holwierde mee. Dit had geen gevolgen voor de stand en het spelverloop. De voetbalmiddag kende een eindstand van 2-14 en beide teams gingen over op de derde helft, maar die werd voornamelijk binnen afgewerkt.

De doelpunten van vv ’t Zandt werden gemaakt door Cees bij de Leij (4), Marco van der Ploeg (2), Arne Roeters (2), Rik Baas, Teun Heuvel, Sander Doorn, Leon Teerling, Peter van Weerden en Gerry Winkel.

No Replies to "'t Zandt start jubileumseizoen voortvarend"