Volleybalsters Trias kloppen Rolde

Het eerste damesteam van volleybalvereniging Rolde kwam zaterdag op bezoek in Delfzijl. Voor de dames van Trias was het de eerste thuiswedstrijd van het seizoen. De gasten werden voorafgaand aan de wedstrijd, die om zes uur van start ging, op zelfgebakken cake en taart getrakteerd. Na afloop hadden e de buik behoorlijk vol. Misschien niet van het gebak, maar wel van de 4-0 nederlaag die de thuisclub de Drenten had toegediend.

Scherper van start gaan dan vorige week, luidde de motivatie-speech van de coach. Dit ging echter niet geheel volgens plan. De tegenpartij begon met serveren met als gevolg dat de Trias-dames meteen tegen een achterstand aan keken. Zaak was om de servicereeks te doorbreken. Toen dit eenmaal was gelukt was werd de stand al gauw gelijk getrokken. De rest van de set kwamen de gasten er niet meer aan te pas: 25-13.

Nog meer dan in de voorgaande wedstrijd was de service van Trias een wapen. De gasten bleken niet echt sterk in de pass en al gauw kwam Trias weer op voorsprong. Deze werd gedurende de steeds verder uitgebreid door onder andere mooie aanvallen op het midden en de diagonaal. Ook deze set konden de dames uit Rolde niet meer terug komen. De set werd met 25-15 gewonnen en dat betekende dus 2-0.

Wanneer er twee sets overtuigends zijn gewonnen is het bij Trias kennelijk altijd lastig om het niveau vast te houden. Hoewel dit vaak van tevoren benoemd wordt, blijkt de praktijk weerbarstig te zijn. Dat was ook nu het geval. Met iets meer fouten en minder directe scores maakten de gasten het Trias moeilijker. Trias wist echter ook deze set binnen te slepen: 25-22.

Het was nu zaak om ook in de vierde set de concentratie vast te houden. Hoewel deze set niet heel sterk werd begonnen, bleek Trias ook nu te sterk voor Rolde. De set werd met 25-19 gewonnen. Na de eerste twee wedstrijden kan geconcludeerd worden dat de service van Trias dames 1 een heel sterk wapen is. Hoewel er de vorige wedstrijd beter werd gespeeld, is het toch het resultaat dat telt en met een 4-0 overwinning mogen de dames niet klagen. Komend weekeinde staat er weer een thuiswedstrijd op de kalender. Dan speelt men om 20.00 uur tegen dames 1 van Krathos.

* Trias – Rolde 4-0. Setstanden 25-13, 25-15, 25-22 en 25-19.

No Replies to "Volleybalsters Trias kloppen Rolde"