Dames Trias kloppen Krathos

Voor de volleybaldames van Trias stond er het weekeinde opnieuw een thuiswedstrijd op het programma. De tegenstander heette Krathos uit Hoogezand. Omdat deze tegenstander vorig jaar uit de promotieklasse waren gepromoveerd, waren de verwachtingen aardig hoog. Onterecht, want de Hoogezandsters werden de eerste set compleet afgeserveerd. Het was de aanzet tot een overwinning voor de gastvrouwen.

Van echt volleybal was in de eerste set totaal geen sprake. De Trias-dames lieten hun opponenten alle hoeken van het speelveld zien en wonnen overtuigend met 25-8.‘Dit wordt een makkie’ moeten de meeste toeschouwers hebben gedacht. Krathos kwam gedurende de tweede set echter wat beter in het spel. Deze set bleek dan ook dat het erg lastig is om na zo’n makkelijk gewonnen set ineens wel met tegenstand om te moeten gaan. Trias stond ongeconcentreerd in het veld en Krathos wist het de thuisclub erg moeilijk te maken. Té moeilijk, want Trias was niet in staat om deze set te winnen: 22-25.

Teleurgesteld door het verlies in de tweede set begonnen de dames aan de volgende. Met een paar goede service-reeksen werd al gauw weer een voorsprong gehaald. Toch werd ook nu het niveau niet gehaald dat Trias wel degelijk in huis heeft. De pass lag niet lekker waardoor het lastig was om de aanvallers goed de bedienen. Op het midden werd wel een aantal mooie punten gescoord. In combinatie met de goede service bleek dit voldoende om de set binnen te slepen: 25-18.

Om een vijfde set te voorkomen moest de vierde set gewonnen worden. Ook deze set was het vooral de service die voor veel punten zorgde. Uit voorgaande wedstrijden bleek ook dat er met de serve veel punten te halen vallen. Deze wedstrijd was het echter ook te wijten aan de tegenstander, die absoluut geen sterke pass in huis had. Met als gevolg dat ook deze set vrij gemakkelijk (25-11) over de streep werd getrokken en dus was de winst voor Trias.

Voor de toeschouwers was het een saaie wedstrijd om te zien waarin Trias absoluut niet haar niveau haalde. Om hoog te eindigen in de competitie moeten echter ook slechte wedstrijden worden gewonnen. Ondanks dat de winst wel naar Trias ging was er toch enigszins sprake van teleurstelling. De tweede set had nooit verloren mogen worden.

Maandagavond staat de volgende wedstrijd alweer op het programma. Dan wordt er om 19.30 uur een bekerwedstrijd gespeeld in Delfzijl. De tegenstander is dan VC Grijpskerk, uitkomend in de promotieklasse.
* Trias – Krathos 3-1. Setstanden 25-8. 22-25, 25-18 en 25-11.

No Replies to "Dames Trias kloppen Krathos"