Dubbel verlies voor Appingedam

Appingedam is er niet in geslaagd om in eigen huis van Veenhuizen te winnen. Sterker nog, men verloor niet alleen de wedstrijd (1-2) maar zag ook doelman Robbin Kuipers geblesseerd afhaken. In het ziekenhuis werd een gebroken ringvinger geconstateerd. Ook was zijn pink uit de kom geschoten.

In tegenstelling tot voorgaande seizoenen is Appingedam dit seizoen slecht uit de startblokken gekomen. Niet alleen is het zijn topscorer van voorgaande seizoenen kwijt geraakt aan PKC ‘83, ook blijft het team kampen met blessures en om het weekend werkende voetballers. Zo ontbraken nog steeds Kevin Reiffers en Roy Eissens door blessures en waren Swendly Martina en Daniel Clark Acaster afwezig vanwege werk.

Verder had de formatie van Zeeman en Mulder te kampen met een keeperstekort aangezien Tim Jongs, doelman van de reserves en tweede keeper van het eerste elftal, nog steeds geblesseerd is. Dat er na het duel met Veenhuizen nog een probleem bij zou komen, kon niemand aan het begin van de wedstrijd bevroeden. Aan de start stonden twee ploegen die aan elkaar gewaagd waren en waarbij Veenhuizen verrassend op de derde plaats stond terwijl Appingedam op een voor hen ongebruikelijke achtste plaats terug was te vinden.

De wedstrijd stond onder leiding van een zeer jeugdige scheidsrechter Knol (18). Het duel ging aanvankelijk gelijk op met over en weer wat kansjes. Er werd gevochten voor de bal en om elke meter gras.

In de 11e minuut gaf scheidsrechter Knol tegen het advies van de grensrechter van Veenhuizen een hoekschop aan Appingedam. Deze werd genomen door Roy de Groot. Hij schoot de bal laag over de grond. Doan Ibraimi stapte over de bal heen en Danny de Vries joeg de bal met een verwoestend schot hoog in het doel achter de kansloze keeper Jonathan Auwen: 1-0.

Vijf minuten later kopte Yerold Klein de bal binnen nadat doelman Robbin Kuipers te laat uitkwam: 1-1. Erger dan de goal was de botsing tussen Kuipers en Veenhuizer Klein. De Drent bleef minuten langop de grond liggen. Ook Kuipers ging naar het gras, maar stond vervolgens op en liep richting de dug-out. Het zag er niet best uit voor de sluitpost, die de pijn probeerde te verbijten. Hij kon niet verder en werd vervangen door veldspeler Onur Tunc, waarna Danny de Vries het oranje tenue van Kuipers overnam.

De Vries kan aardig keepen en heeft dit reeds eerder laten zien, nadat Kuipers ooit met rood van het veld werd gezonden, maar in dit geval was het dubbel pech voor de Damsters. De keeper was weg en de spits moest het doel verdedigen. Klein kon na een blessure behandeling verder, terwijl Robbin Kuipers onderweg naar het ziekenhuis was.

Ook na dit incident bleef het een gelijk opgaande strijd waarbij Veenhuizen iets meer balbezit had, maar dit niet echt wist uit te buiten door te scoren. Tot aan de 33e minuut, toen Veenhuizen een vrije trap kreeg, veroorzaakt door Jaron Slagter. De freekick werd verlengd en vervolgens hard op de paal geschoten. De Damsters kwamen met de schrik vrij.

Twee minuten later was er een schot van Appingedam op het Drentse doel dat tot hoekschop werd verwerkt. Nadat deze was genomen volgde een scrimmage, waarna de bal voor de voeten van Roy de Groot terecht kwam. Hij schoot het leer  vol op de kruising.

In de 51e minuut was het toch raak voor de bezoekers. Een bal die richting keeper Danny de Vries rolde, werd door Robert Elsinga opgepikt. Hij verschalkte de te laat komende De Vries: 1-2. In de 56e minuut was er geel voor Lars Mulder en drie minuten later kreeg Ahmed Mohammed een prent voor praten tegen de scheidsrechter. In de 63e minuut kwam Mulder na een schitterende aanval van de Damsters oog in oog met keeper Auwen, maar kennelijk dacht Mulder met de binnenkant van de voet de keeper te kunnen verschalken. Het resultaat was een veel te slap balletje dat een gemakkelijke prooi voor de sluitpost bleek. In de 65e minuut wisselde trainer Zeeman Daniël Boekee voor Mario Dalman.

Enkele minuten later volgde een prachtige aanval van Veenhuizen over links via Robert Elsinga, maar Jim van der Leest miste de bal volledig. Het schot dat er kwam verdween rakelings naast. Iet veel later kreeg Ferdinand Rozema een publiekswissel. Hij werd vervangen door Brian Giessen. Rozema heeft jaren in het eerste van Veenhuizen gevoetbald, maar zijn baan (piloot in Denemarken) kan hij niet meer combineren met het voetbal.

In de 73e minuut volgde een geplaatst schot van Roy de Groot, dat Auwen ternauwernood met de vingertoppen uit het doel kon houden. De daaropvolgende hoekschop leverde niets op voor de Damsters. Drie minuten later probeerde Roy de Groot het nogmaals, maar de inzet verdween hoog over.

Twaalf minuten voor tijd was het Robert Elsinga die de stand op 1-3 had kunnen brengen, maar ook zijn schot ging rakelings over. Marc Huft werd gewisseld voor Sven Tiesma en Appingedam zette alles op alles om de gelijkmaker te forceren, waarbij zelfs doelman De Vries zich weer even spits waande. Het mocht niet baten.

In de 84e minuut wisselde trainer Tino Slagter basisspeler Alessandro Hut voor Albert Jan Moes als extra slot op de deur om de drie punten mee naar Veenhuizen te nemen. Toch was het Appingedam dat vijf minuten voor tijd de stand op 2-2 wist te brengen via Mario Dalman. Dat dacht hij althans, maar de treffer werd door de uitstekend fluitende Knol afgekeurd wegens hands.

Het werd uiteindelijk een wedstrijd waarbij Veenhuizen aan het langste eind wist te trekken, maar een gelijkspel op zijn plaats was geweest. Later op de avond kwam het bericht vanuit het ziekenhuis van doelman Kuipers, nadat hij uit de narcose was bijgekomen en geopereerd was. Een pink uit de kom, die vanuit de pols niet teruggezet kon worden en zijn ringvinger gebroken. Met de lange lijst afwezigen en geblesseerden is het voor Appingedam te hopen dat men zaterdag  een vuist weet te maken tijdens het uitduel in en tegen Marum.

* Appingedam – Veenhuizen 1-2 (1-1).
Danny de Vries 1-0; Yerold Klein 1-1; Robert Elsinga 1-2 (foto: Fiebo de Boer).

No Replies to "Dubbel verlies voor Appingedam"