Middelstum weer tafeltennisbolwerk?

Daags na de magistrale prestatie tegen landskampioen Enjoy & Deploy Taverso uit Zoetermeer geniet coach Gert Stulp nog steeds van het nu al gedenkwaardige optreden dat zijn keurkorps wist neer te zetten. ‘We hebben absoluut geen wonderteam, maar het is wel een eenheid die kan pieken als er om gevraagd wordt’, aldus de man die weet wat het is om op grote hoogte te tafeltennissen.

door Nanko Kiel

Er zijn in de sportzaal aan de Coendersweg heel wat memorabele gevechten geleverd. Eerst onder de naam Midstars, toen was het Ankerstars en nu gaat men verder als Klimaatgroep Stars. Er werd historie geschreven in het gebouw met die knusse kantine. Ik weet uit eigen ervaring wat het is om een dagje tafeltennis op niveau mee te maken. Mocht er meerdere keren getuige van zijn. Maakte reizen mee naar andere delen van het land om in de kleine uurtjes weer op het Hogeland terug te keren. In het kielzog van de toppers die weer eens een titel hadden weten te bemachtigen.
Middelstum was een tafeltennisbolwerk dat zijn weerga niet kende. Tegenstanders gingen bij voorbaat al met knikkende knieën richting het Noorden van het land. En wie kent ze niet, de toppers van weleer. Stulp was er eentje van. Maar laten we vooral niet de anderen vergeten. Zoals bijvoorbeeld de Chinees Wu Bin. En daarvoor Tom Pitstra en de gebroeders Jan en Anne Vlieg.

Het zijn lang vervlogen tijden maar, als het aan de bestuurderen van de club ligt keren die tijden terug. Waarbij Jan Tammenga de nestor van het gezelschap is dat verder uit kopman Colin Rengers uit Groningen en Hilversummer Arnoud Meijer bestaat. En dan vergeten we nog even de voor deze regio nog onbekende Pool Kamil Tomaszuk die we zaterdag graag aan het werk hadden willen zien, maar wegens ziekte verstek moest laten gaan.

Overigens is het binnenhalen van de Pool al een verhaal op zich. Hij speelde jaren geleden in Nederland, bleef bevriend met oud-speler Peter Verweij en mocht op proef in Middelstum komen spelen. De club was er kennelijk snel uit. De talentvolle speler werd vastgelegd en maakt van alle Middelstummer tafeltennissers de meeste kilometers. De student psychologie reist, als hij moet spelen, per vliegtuig van Gdansk naar Eelde om vervolgens na de wedstrijden naar zijn vaderland terug te keren.

Gert Stulp daarover: ‘Het is een goede speler en een aanwinst voor de vereniging, al haalt hij het niveau van Rengers niet. Dat is de onbetwiste nummer één. Het lijkt alsof hij van heel ver moet komen, maar goed beschouwd is Kamil eerder in Middelstum dan Arnoud Meijer. Die doet er langer over om hier te komen.’

Over de doelstellingen van de club zegt Stulp: ‘We willen stap voor stap dichter bij de top komen. Je merkt hier aan alles dat de tafeltennissport weer opbloeit. Successen als die tegen de landskampioen helpen daar natuurlijk bij, al maakt een zwaluw nog geen zomer. We blijven hard werken. Vier jaaar geleden hebben we ooit gezegd dat we weer landskampioen willen worden en dat hebben we nog steeds voor ogen.’

Wanneer de kampioensvlag weer eens gehesen kan worden, blijft nog even in het ongewisse, feit is wel dat de Middelstummer vereniging hard op weg om het verloren gegane terrein te herwinnen. Er voor te zorgen dat tafeltennis in de noordelijke regio op landelijk niveau weer iets gaat betekenen. De overwinning op de landskampioen, al was de kopman er dan ook niet bij, kan geen toevalstreffer zijn geweest. Onder de bezielende leiding van Stulp en trainingsbeest Anne Vlieg gaat Klimaatgroep Stars op jacht naar meer successen. En wie weet, op termijn misschien wel naar een nieuwe landstitel….
(foto: Lianda Bakker)

No Replies to "Middelstum weer tafeltennisbolwerk?"