Winst DIO Bedum na volleybalthriller

De heren volleyballers van DIO Bedum hebben zaterdag een uiterst moeizame overwinning geboekt. In sporthal De Beemden werd na vijf sets Next Volley Dordrecht met 3-2 geklopt na een ware volleybalthriller.

Voor de Bedumers stond er veel op het spel. Na het terechte verlies van een week eerder tegen HLB/Van Daal, moest er dit keer wel gewonnen worden van Next Volley Dordrecht. Beide teams hadden voorafgaand aan het duel evenveel punten, waardoor alleen een overwinning verschil kon brengen tussen de twee ploegen.

De Bedumers gingen er in de eerste set vol voor. Met uitstekend spel werden de gasten uit Dordrecht onder druk gezet. Al snel sloegen de mannen van coach Edwin ten Kate een gat. Bij een stand van 12-8 had de coach van Dordrecht zijn beide time-outs al gebruikt om zijn team weer op de rails te krijgen. Dit mocht echter niet baten. Mede dankzij veel servedruk van onder andere Gerben Geertsema en Jan Bakker, kwamen de heren uit Dordrecht niet in hun spel. Het gat werd alsmaar groter en bij een stand van 24-16 werd het setpunt verzilverd.

Ook in de tweede set begon DIO een stuk sterker dan Dordrecht. Wederom werd er in een vroeg stadium een gaatje geslagen. Dit gaatje wisten de Bedumers vast te houden tot 23-19. Op dat moment knapte er iets bij thuisploeg. Een goede serve serie aan de kant van Next Volley bracht de gasten op gelijke hoogte: 23-23. Een dubbele wissel aan de kant van DIO had geen effect. Dordrecht pakte de tweede set met 23-25.

Het dipje van de tweede set had zijn weerslag op de derde set. De Bedumers kwamen niet meer in hun spel. De heren uit Dordrecht gingen rustig verder en pakten vervolgens ook de derde set met 21-25.

DIO Bedum moest zich zien te herpakken in de vierde set om nog kans te kunnen maken op de overwinning. Ondanks veel servefouten aan de kant van DIO bleef het scoreverloop in evenwicht. Uiteindelijk wist Dordrecht een klein gaatje te slaan van twee punten (17-19). DIO zette nog een tandje bij en nam de leiding weer over (21-20). Die gaven de Bedumers niet meer weg en zodoende werd de vierde set met 25-23 binnengesleept.

Een vijfde set moest uitkomst bieden wie er als winnaar van het veld zou stappen. Dordrecht wist al snel een voorsprong van vier punten te pakken. Bij een stand van 4-8 draaiden beide teams van helft. Met de steun van het publiek herpakte DIO zich. Bij een stand van 12-11 kwamen de Bedumers voor het eerst op voorsprong. Daarna was het stuivertje wisselen. Beslissingen van de scheidsrechters zorgden zo nu en dan voor onbegrip bij beide teams. Bij een stand van 18-17 wist Jochem van Diepen met zijn serve het winnende punt binnen te slaan en daarmee ook de overwinning.

Koemdn weekeinde staat er een verre uitwedstrijd op het programma tegen Volley Tilburg. De debutant in de Topdivisie doet het momenteel goed en staat dan ook op een verdienstelijke derde plek. DIOnBedum vindt zichzelf terug op plaats nummer vijf. Bij winst kunnen de Bedumers weer goede zaken doen.

DIO Bedum – Next Volley Dordrecht 3-2. Setstanden: 24-16, 23-25, 21-25, 25-23 en 19.17

No Replies to "Winst DIO Bedum na volleybalthriller"