Trias gaat onderuit bij Rolde

De volleybaldames van Trias kwamen afgelopen weekeinde voor de tweede keer dit seizoen in actie tegen de dames van Rolde. De vorige wedstrijd werd vrij gemakkelijk met 4-0 gewonnen. Tijdens de training was echter al besproken dat de Drenten wat punten van vrij sterke tegenstanders had gepakt. Desalniettemin waren de dames van Trias er van overtuigd dat het mogelijk was om met een overwinning vanuit het Drentse huiswaarts te gaan. Dat pakte echter anders uit.

In de opstelling waren enkele wijzigingen. Bij het ontbreken van spelverdeelster Marjan Bodde was het libero Marjolein Groeneveld die de spelverdeling op zich nam. Omdat Trias niet over een tweede spelverdeelster beschikt, was het feit dat Marjolein Groeneveld in het verleden spelverdeler is geweest iets waardoor deze keuze snel gemaakt was. Hierdoor ontbrak in het achterveld echter wel een belangrijke factor. In de week voorafgaande aan de wedstrijd was er echter al getraind met deze opstelling.

De dames van Rolde vlogen uit de startblokken met hun service. Waar het in de thuiswedstrijd vooral Trias was dat met hun service de tegenstander onder druk wist te zetten, was het nu Rolde dat op deze manier de eerste punten scoorde. Al gauw keek Trias tegen een behoorlijke achterstand aan. Toen de tegenstander ook nog behoorlijk stond aan te vallen was het in de eerste set al gauw bekeken. Verdedigend stonden de dames ook niet hun mannetje en de set eindigde in 25-15 voor de thuiclub.

Ietwat geschrokken van het niveau dat Rolde in deze eerste set had neergezet, begonnen de dames aan de tweede set. Rolde zette namelijk een niveau neer wat ze in de eerste wedstrijd absoluut niet hadden laten zien. In de tweede set liep wederom niet alles op rolletjes. Waar op de spelverdeling niks aan te merken was, bleek achter in het veld duidelijk dat er qua organisatie het een en ander veranderd was. Het was onduidelijk en onzeker. De opdracht was dan ook voor de twee hoofdaanvalsters om zoveel mogelijk ballen op te eisen in het achterveld. Deze dames staan normaal ook in de pass en de verdediging moest het de andere speelsters makkelijk maken. Dit mocht niet baten. Ook deze set ging verloren en wel met 25-17.

Ondanks dat de dames inmiddels tegen een behoorlijke achterstand aankeken, was de wedstrijd nog niet verloren. Om er nog iets van te maken moest de volgende set wel gewonnen worden. Die liep dan ook iets beter qua service. Uit mooie aanvallen op zowel het midden, de buitenkant als de diagonaal werden punten gescoord. De dames van Trias namen een kleine voorsprong in deze set. Hoewel het achter in het veld nog steeds niet optimaal was, waren deze punten genoeg om de set binnen te slepen: 18-25.

Een vijfsetter was nog de enige optie om de winst binnen te kunnen slepen. Daarvoor moest ook de vierde set naar Trias gaan. Omdat er binnen het team de nodige onrust en ontevredenheid was, werd door coach en speelsters benadrukt dat elk punt uitbundig gevierd moest worden.

Iets ‘uitstralen’ is iets belangrijks in het volleyballen en kon wellicht de tegenstander van de kaart brengen. Wederom stelden de dames in de pass teleur en kwamen ze niet echt aan volleyballen toe. De laatste set ging vrij eenvoudig met 25-10 naar Rolde.

Een flinke domper voor de dames van Trias. Aanstaand weekeinde komen de dames weer in actie en kunnen ze laten zien dat ze wel degelijk beter kunnen dan wat ze deze week hebben laten zien. Zaterdag spelen ze in Delfzijl tegen Oranje Nassau 4.

* Rolde – Trias 3-1. Setstanden: 25-15, 25-17, 18-25 en 25-10

No Replies to "Trias gaat onderuit bij Rolde"