Vrouwen Farmsum kloppen Siddeburen

Op sportpark Tuikwerd in Delfzijl stond zaterdagmiddag het duel tussen Farmsum Vr 1 en Siddeburen Vr 1 op het programma. Een week geleden verloren de Farmsumer dames met 5-0 bij VVK, dus hadden de roodgelen voor eigen publiek wat goed te maken. De gezusters Regensburg waren geblesseerd en trainer Daniël Venhuizen lag met een hersenschudding in bed.

Beide ploegen begonnen goed aan het treffen, maar het waren de Farmsumers die een licht overwicht hadden. Dat resulteerde in kleine kansjes voor Eline Schipper en Melissa Davids. De Siddebuursters hadden voorin te weinig stootkracht om echte kansen te creëren en het verdedigende blok Kirsten de Jong en aanvoerster Mariska Mansens stond als een huis.
Het was wachten tot de 28e minuut voor er aan de zijde van de thuisclub gejuichd kon worden. Een voorzet vanaf de zijkant werd door Eline Schipper uit de lucht geplukt en voorbij de keepster gespeeld: 1-0. De withemden waren het daarna even kwijt en in de 31e minuut was het Vera Harkema die Eline Schipper de bal toeschoof. Zij bedacht zich geen moment en poeierde de bal hoog in het doel: 2-0.

Vanaf de aftrap veroverde Farmsum de bal en was het Tineke Strijbos die Melissa Davids bediende. Laatstgenoemde verzilverde het voorbereidende werk en zo stond er na 32 minuten spelen een 3-0 voorsprong op de borden. Twee minuten na de derde goal was het feest compleet toen wederom de tandem Strijbos – Davids tot actie overging. Het was Davids die de 4-0 op het scorebord schoot. In de 37e minuut mikte Eline Schipper nog een bal over via de lat.

Na de rust liet Farmsum de teugels wat vieren, maar tot grote problemen leidde dit niet. Het was wachten tot de 64e minuut voordat het publiek weer iets te vieren kreeg en het was een beauty. Aniek Wolthuis speelde de bal naar Eva Pot die hem in een keer doorspeelde naar Tineke Strijbos. Zij zag vervolgens Melissa Davids goed vrijlopen en rondde beheerst af in de verre hoek: 5-0.
In de 70e minuut deed Siddeburen iets terug. Een voorzet vanaf de zijkant werd richting doelmond geschoten, maar keepster Anouk Lambeck wist een doelpunt te voorkomen.

De laatste opleving kwam in de 72e minuut. Publiekslieveling Vera Harkema kreeg een verdiende publiekswissel en het was de jarige Gea Koning die het veld betrad. Het laatste kwartier voetbalden de roodgelen de wedstrijd simpel uit en kwam niet meer in de problemen. Ook Siddeburen hield het achterin verder dicht. De 5-0 betekende een prima overwinning voor de Farmsumer dames en een leuke wedstrijd voor de neutrale toeschouwer.

* Farmsum Vr1 – Siddeburen Vr1 5-0 (4-0). Eline Schipper 1-0; Eline Schipper 2-0; Melissa Davids 3-0; Melissa Davids 4-0; Melissa Davids 5-0

No Replies to "Vrouwen Farmsum kloppen Siddeburen"