Dames De Pelikanen gaan onderuit

De zaalvoetbaldames van De Pelikanen werden vrijdagavond om tien uur in Assen verwacht om tegen Achilles 1894 VR1 aan te treden. De tegenstander kende men nog van vorig seizoen dus wisten de Damsters dat het een zware avond zou worden. Helemaal met de kennis dat er maar vijf speelsters beschikbaar waren. Door ziekte (Beatriz Zuidema), vakantie (Marleen Stiekema en Nienke van Beest) en blessures (Maria Parasiri en Irene Bos) moesten de overige vijf het klusje klaren. Van het overgebleven kwintet waren er ook nog twee ziek geweest en dus kon er niet van een ruime en fitte selectie gesproken worden. Dat bleek al snel want de bezoekers gingen, na een 6-0 ruststand, met 8-2 onderuit.

Invalleider Tonny ten Hove zette in op verdedigend voetbal met een kommetje voor de goal. Voor sommige dames was dit wel even zoeken maar het resulteerde in de eerste vijf minuten in kansen voor beide teams. Sanne van Dalen opende in de 7e minuut de score namens Achilles 1894. Nadat zij de thuisclub ook op 2-0 had wweten te zetten, kregen de Pelidames ook nog een aantal kansjes. Meike Aarens redde een aantal keren goed en zowel Ilona Kramer als Monica Woldendorp losten een aan tal keren een schot op de goal van de tegenstander. Achilles benutte de kansen optimaal wat er voor zorgde dat het halverwege 6-0 stond. De doelpunten kwamen van de voet van Sanne van Dalen (2), Dominique Herstel en Bernice Polman. De mooiste goal van de wedstrijd was met afstand de treffer van Dominique Herstel, die de bal vanuit een corner in één keer volley tegen het nylon wist te jagen.

Tijdens de pauze werd duidelijk dat het de dames veel energie kostte. Ze rechtten echter hun rug en begonnen vol goede moed aan de tweede helft. De dames voerden hun taken goed uit en creëerden hierdoor zelfs weer kansen. Het duurde dan ook bijna twintig minuten voordat Achilles 1894 door de hardwerkende verdediging kwam en de stand op 7-0 wist te zetten door een treffer van Nicole Kor.

Ondanks deze tegenslag deden de Pelidames er nog een schepje bovenop. Tara Benesia, die vele meters had gelopen, kreeg een aantal kansjes maar dit resulteerde nog niet in een doelpunt voor de Damsters. Zelfs na de 8-0 van Sanne van Dalen in 46e minuut speelden de dames op karakter de tweede helft uit. Dit resulteerde in nog twee goede goals. Monica Kamphuis wist na de wedstrijd niet meer dat ze de 8-1 aangetekend had. Een goede aanval met Christel Marree en Tara Benesia ging aan de treffer vooraf. Laatstgenoemde scoorde in de laatste minuut nog 8-2.

De goed leidende scheidsrechter Zomer uit Hoogeveen benoemde Tara Benesia tot woman of the match. Ondanks het verlies werd er met opgeheven hoofd van het veld gestapt. Vrijdag staat de wedstrijd tegen V & Z Veendam op het programma. In Veendam wordt er om 20.00 uur afgetrapt.
* Achilles 1894 – De Pelikanen 8-2 (6-0). Sanne van Dalen 1-0; Sanne van Dalen 2-0; Sanne van Dalen 3-0; Dominique Herstel 4-0; Sanne van Dalen 5-0; Bernice Polman 6-0; Nicole Kor 7-0; Sanne van Dalen 8-0; Monica Kamphuis 8-1; Christel Marree 8-2.

No Replies to "Dames De Pelikanen gaan onderuit"