Holwierde wurmt zich langs Warffum

Holwierde zit dinsdag in de koker van de loting voor de volgende bekerronde. Het team van trainer Eddy Tuik versloeg zondagclub Warffum dankzij een hele late treffer van Yirsan Bouman met 0-1. Het duel werd pas levendig toen Warffum drie keer had gewisseld en Gert-Jan Dijkhuizen vlak na de pauze geblesseerd uitviel.

Het duel tussen de zondag- en zaterdagvijfdeklasser bood in de eerste drie kwartier weinig reden tot vreugde. Hoewel Holwierde de bal wat beter wist rond te spelen, vloeiden er amper kansen voort uit het veldoverwicht wat men had. Warffum had voorin meer snelheid, maar deed daar in de counter te weinig mee. Het enige opmerkelijke moment van het eerste bedrijf was een schot op het aluminium van……. Voor het overige kon scheidsrechter Arjen Van ittersum, voormalig voetballer van het Sauwerder SIOS, de acteurs zonder veel moeite naar de thee fluiten.

Bij aanvang van de tweede helft verschenen er bij Warffum maar liefst drie nieuwe gezichten binnen de lijnen Juan Bello, Niels Bosma en Peter de Vries namen de plaatsen in van David Kloosterhuis, Hilbert Korthuis en Rick Kloosterhuis. Een opmerkelijke ingreep van trainer Simon Bos, die daarmee wel risico’s nam. Dat bleek al snel, want het tweede part was nauwelijks op gang gekomen of Gert-Jan Dijkhuizen verdween ook van het strijdtoneel.

Merkwaardig genoeg ging Warffum er niet slechter door spelen. Er ontstonden zelfs kansen voor de gastheren. Robbert Bos kreeg de mooiste. Vanuit buitenspelpositie mocht hij op doelman Rick Til afstormen, maar treuzelde veel te lang en liet zich de bal door Kevin Hommes van de voet tikken. Een inzet van Bartel Klinkhamer moest door de Holwierder defensie voor de doellijn worden weggerost. Het had op dat moment zomaar 2-0 kunnen staan voor het tiental van coach Simon Bos. Dat gebeurde echter niet.

Naarmate de tweede helft zich voortsleepte, dook steeds vaker de vraag op wie er eventueel strafschoppen zou moeten nemen als er binnen de reguliere speeltijd niet gescoord zou worden. Daar had het namelijk alle schijn van. De mogelijkheden daartoe waren er wel, maar de doelmond van beide clubs was kennelijk tot verboden gebied verklaard.

Net op het moment dat de lijstjes waarschijnlijk al klaar waren, was het alsnog raak. Holwierde mocht in de slotminuten op links een vrije trap nemen. Zoals zo vaak tijdens de wedstrijd nam Yirsan Bouman dat karweitje voor zijn rekening. De goed geplaatste bal werd schromelijk onderschat door de Warffumer defensie, die het leer vervolgens via de verbouwereerd toekijkende goalie Rodney Ritsema tegen het nylon zagen verdwijnen. Wat de ‘kanaries’ daarna in het schemerdonker ook nog probeerden, niets lukte meer en dus bleef het bij die ene treffer.

* Warffum – Holwierde 0-1 (0-0). Yirsan Bouman 0-1.

No Replies to "Holwierde wurmt zich langs Warffum"