Dames Peli vergeten punt te pakken

De zaalvoetbalsters van De Pelikanen hebben ook hun derde (uit)wedstrijd van deze competitie verloren. In het Indoorcentrum in Veendam verloor de hekkensluiter van de 1e klasse 1 afgelopen weekeinde met 4-3 van het nog ongeslagen V&Z Veendam. Het werd 4-3 voor de Veenkolonialen.

De Veendammers staan met twaalf punten uit vier duels op de tweede plaats achter koploper Achilles 1894. De Assenaren hebben al vijf wedstrijden gespeeld en stapten even zo vaak als winnaar van het veld. De Pelikanen is met nul punten uit drie duels laatste. De Herauten en De Wilper Boys zijn ook nog puntloos, maar kwamen nog maar twee keer in actie.

Vooraf leek het de wedstrijd te worden tussen Goliath (V&Z) en Klein Duimpje (Peli’s). Maar zo’n duel werd het niet. De Pelikanen deed vanaf het begin goed mee. Toch opende de thuisclub na zes minuten de score via Nicole Delies. De Damsters kwamen vier minuten later op gelijke hoogte. Beatrix Zuidema stond koud in het veld en bij haar eerste balcontact, na een goed opgezette aanval, was het al raak: 1-1.

Over en weer kregen de teams kansen. Peli-doelvrouw Meike Aarens redde een aantal keren fraai. Dat deed haar collega, Karin Brouwer, aan de andere kant ook. Toch was Brouwer in de 33e minuut kansloos op een inzet van Nienke van der Beest: 1-2. Het leek er even op alsof er een verrassing in de lucht hing.

V&Z-aanvoerder Hèlen Koch scoorde twee minuten later de gelijkmaker: 2-2. Via Nienke Ketelaar en andermaal Koch werd De Pelikanen acht minuten voor het einde op een 4-2 achterstand gezet. Daarmee was het nog niet afgelopen, want twee minuten voor het einde bracht aanvoerder Monica Kamphuis-Woldendorp de spanning terug in de wedstrijd: 4-3. Meer zat er echter niet in voor De Pelikanen.

Na afloop was er teleurstelling in het Damster kamp. In een gelijk opgaande wedstrijd, beide teams kregen legio kansen, maar verzuimden vaker te scoren, was een puntendeling meer dan verdiend geweest.

No Replies to "Dames Peli vergeten punt te pakken"