Futsal Farmsum deelt pak slaag uit

In sporthal Eelwerd in Appingedam heeft Futsal Farmsum op eenvoudige wijze met het bezoekende Middelstum afgerekend. Het werd 11-2 voor de thuisspelende vereniging. Voor het vlaggenschip van de Farmsumer zaalvoetbaltak betekende het duel de eerste thuiswedstrijd van het seizoen. Na drie punten uit twee wedstrijden te hebben gehaald, was nu Middelstum 1 de tegenstander. Farmsum begon met slechts een afwezige aan het duel en dat was Pieter Pot.

Vanaf de eerste seconden was duidelijk dat Farmsum het spel zou gaan maken en na amper een halve minuut lag de bal al in het net. Het was Bas Westerhuis die op aangeven van broer Teun de 1-0 binnenschoot. 4 minuten later was het wederom Westerhuis die binnenschoot, dit keer op aangeven van Herbert van Brugge: 2-0.

De rood-gelen bleven combineren en rondspelen en liet Middelstum geen kans. Dit resulteerde na 19 minuten, via een snelle ingooi van keeper en aanvoerder Kevin Meertens, in de 3-0 door Herbert van Brugge. Slechts een minuut later kon Andreas Tjalma zijn been net niet ver genoeg strekken om een bal te onderscheppen en wist Middelstum een doelpunt mee te pikken: 3-1. Dit was tevens de ruststand.

In de 27e minuut werd het 3-2 door een onoplettendheid in de Farmsumer verdediging. Farmsum liet zich echter niet van de wijs brengen en het was Alwin Nap die in een tijdsbestek van acht minuten vier keer scoorde zodat de tussenstand na 37 minuten op 7-2 kwam te staan.

Voor de withemden was het vrouwen en kinderen eerst en zaak om niet met een monsterscore naar huis te worden gestuurd. Toch was het Nick van de Berg die een kansloos geachte bal achter de keeper schoot en de stand op 8-2 bracht. Daarna waren het Andreas Tjalma en wederom Alwin Nap die elk nog een keer wisten te scoren en de stand naar 10-2 tilden.

Het slotakkoord was voor Herbert van Brugge die na een prima solo de 11-2 eindstand op het bord bracht. Een prima overwinning voor de rood-gelen die het publiek vijftig minuten lang met mooie aanvallen en dito combinaties had vermaakt. Komend weekeinde is Futsal Farmsum 1 vrij.

No Replies to "Futsal Farmsum deelt pak slaag uit"