Reserves Farmsum bekeren verder

Op sportpark Tuikwerd in Delfzijl stond zondag een wedstrijd in de tweede ronde van de KNVB-beker op het programma voor de mannen van Farmsum 2. Tegenstander was MOVV 2 uit Midwolda. Dat werd uiteindelijk met een 8-2 nederlaag naar huis gestuurd.

Farmsum 2 speelde voor het eerst in de nieuwe tenues en ging vooraf op de foto zonder de sponsor, die niet aanwezig kon zijn. De wedstrijd ging de eerste twintig minuten redelijk gelijk op met wat kleine uitvallen aan beide kanten. De beide keepers werden er niet echt zenuwachtig van. Het enige wat in de beginfase opviel waren de felroze sokken die keeper en aanvoerder Kevin Meertens van Farmsum aan had en wat tot veel hilariteit leidde.

Na 21 minuten kon het thuispubliek eindelijk juichen. Amir Hasheme bezorgde de bal bij Herbert van Brugge die beheerst wist af te ronden: 1-0. Vanaf dat moment bracht Farmsum 25 minuten lang prachtig voetbal op de mat met de ene aanval nog mooier dan de andere.
Dit resulteerde in de 35e minuut tot de 2-0 van Herbert van Brugge na een steekbal van Andreas Tjalma. Twee minuten later was het Herbert van Brugge die de bal aan Michael de Leeuw gaf en die poeierde de bal aan de rechter zijkant van de 16 via onderkant lat de kruising in: 3-0.

In de 40e minuut werd de ruststand bereikt omdat Merijn Tiekstra, die de bal van Frans Bos kreeg aangespeeld, het speeltuig via een Midwolder verdediger over de keeper joeg: 4-0.
Na de pauze kreeg voorstopper Pieter Smeltekop de bal in de voeten. Hij had geen idee wat hij er mee aan moest en besloot het leer aan de tegenstander te geven. Die wist wel raad met de bal en schoof hem in het doel: 4-1. Het antwoord volgde een minuut later toen cupfighter Alwin Schuitema de 5-1 binnenschoot.

De wedstrijd was gespeeld en de roodgele brigade nam wat gas terug. Toch wist MOVV na onbegrijpelijk omvallen van Peter Westers nog een doelpunt mee te pikken en de 5-2 binnen te schieten. Daarna was het gedaan voor de mannen uit Midwolda.

In de 75e minuut was het na een knappe solo Herbert van Brugge die de 6-2 binnenschoot en twee minuten later bediende hij zwager Alwin Schuitema die voor 7-2 wist te zorgen.

Het slotakkoord was voor Andreas Tjalma. Hij had al een paar keer op doel geschoten en waar iemand met een goed schot zou besluiten om de bal rustig en beheerst binnen te schieten, besloot Tjalma om voor de zoveelste keer te proberen een specht uit de bomen te schieten.

In de 89e minuut was het Herbert van Brugge die de bal voorgaf en Tjalma besloot de bal niet op zijn pantoffel te nemen. Hij koos er voor om met een zweefduik de bal snoeihard hoog in het doel te koppen: 8-2. Dit was tevens de eindstand en Farmsum 2 zit dus ook voor de volgende bekerronde in de koker.

No Replies to "Reserves Farmsum bekeren verder"