NEC Delfzijl geklopt door Pelikaan S.

NEC Delfzijl is er, onder het toeziend oog van zo’n 350 toeschouwers, niet in geslaagd om het bezoekende Pelikaan S. pootje te lichten. De Delfzijlsters kregen op eigen veld, na een 0-1 ruststand, met 0-3 klop van het team van trainer Kurt Elshot.

In het eerste kwart van de wedstrijd werd het publiek niet echt vermaakt. NEC kon geen vuist maken en Pelikaan S. was evenmin bij machte om doelman Erwin Tjalma de stuipen op het lijf te jagen. De thuisclub hield de ruimtes bewust klein ne probeerde in de omschakeling gevaar te stichten.

Toch zouden de bezoekers, die duidelijk meer voetbalgochme in huis hadden, de wedstrijd open breken. Daar ging overigens wel een twijfelachtige situatie aan vooraf. Een aanval van de Oostwolders leek wegens buitenspel te worden afgevlagd, maar scheidsrechter Volders negeerde zijn assistent. De gasten hielden er uiteindelijk een corner aan over. De hoekschop werd in eerste instantie nog afgeslagen, maar door Wasim el Baroudi opgepikt. Zijn uithaal was Tjalma te machtig: 0-1.

Zo kwam de openingstreffer onder ‘verdachte omstandigheden’ tot stand, maar was in ieder geval wel duidelijk dat NEC Delfzijl een list moest verzinnen om weer terug in de wedstrijd te komen. En daar hadden de gastheren de grootste moeite mee.

De gastheren herstelden zich wel enigszins. Voorin kon het team van trainer Erwin Heerlijn echter geen vuist maken. Het miste een koelbloedige afmaker. Een taak die je de nog jonge Edwin Hodzic op termijn misschien zou willen toedichten, maar tegenover de fysiek sterkere Oostwolders kon hij niets uitrichten. Jan Douwe Rinsma kwam nog het dichtst bij de goal van de bezoekers, maar schoot naast. ‘We wisten Pelikaan S. wel te prikken, maar niet echt te bijten’, aldus Heerlijn.

Tijdens de rust werd besproken wat NEC Delfzijl zou doen als het lang bij die ene treffer zou blijven. Alle goede bedoelingen konden vier minuten na de hervatting in de prullenbak toen Handrit Hoxhaj even werd losgelaten en daar meteen gebruik van maakte door de marge te verdubbelen: 0-2. En ook nu moest de thuisclub het antwoord schuldig blijven. Goalie Jonathan Hensens moest alleen even opletten toen Rinsma het nog een keer probeerde. De sluitpost keerde de inzet met de vuisten.

Heerlijn probeerde met een dubbele wissel wat nieuw elan in zijn team te brengen. Erwin Noordhoff en Jan Douwe Rinsma mochten gaan douchen. Hun plaats binnen de lijnen werd ingenomen door Lars Baar en Ruben Stam. De ingreep sorteerde niet het gewenste effect. Pelikaan S. bleef vrij gemakkelijk op de been al moest men wel even oppassen bij doelpogingen van Hodzic en Jari Slort. Doelman Hensens toonde zich echter een betrouwbare sluitpost.

Uiteindelijk bepaalde Freddy de Grooth de eindstand op 0-3 nadat aanvoerder Kris Klasens balverlies had geleden en had de nederlaag nog hoger kunnen uitvallen als De Grooth in de extra tijd iets lager had gemikt. Nu spatte zijn inzet op de lat uiteen.

Ondanks de nederlaag staat NEC Delfzijl nog altijd op een keurige derde plaats in de ranglijst. De resultaten van de overige teams hebben er echter wel voor gezorgd dat de achtervolgers in de nek van de Havenkanters staan te hijgen. Voor de elf van Heerlijn is het komend weekeinde zaak om, na twee nederlagen op rij, weer een goed resultaat neer te zetten. Dat zou dan moeten gebeuren in de uitwedstrijd tegen laagvlieger Groen Geel.

Heerlijn: ‘Ik ben van mening dat we niet slecht hebben gespeeld. Als team waren we echter niet bij machte om Pelikaan S. echt pijn te doen. Ik wil niets op de overwinning af doen. Die was in alle opzichten verdiend.’

* NEC Delfzijl – Pelikaan S. 0-3 (0-1). Wasim el Baroudi 0-1; Handrit Hoxhaj 0-2; Freddy de Grooth 0-3.

No Replies to "NEC Delfzijl geklopt door Pelikaan S."