Farmsum houdt punt aan topper over

Op Sportpark Tuikwerd in Delfzijl stond zondagmorgen de topper tussen de nummers een en twee van de 5e klasse A op het programma. Koploper Farmsum had 12 punten uit 4 duels weten te behalen en Bedum had er 9 uit 3 verzameld. Het duel zou in 4-4 eindigen.

Farmsum begon sterk aan het treffen en kreeg in de 2e minuut een vrije trap. De Bedumer keeper treuzelde met het neerzetten van de muur. Andreas Tjalma besloot daar niet op te wachten en krulde de bal over de muur in het doel: 1-0.

Lang konden de roodgelen niet van de voorsprong genieten, want in de 5e minuut was het verdediger Jan van der Baan die zich de kaas van het brood liet eten door dermate lang met de bal aan de voet stil te staan dat de spits van Bedum hem het leer simpel kon afpakken en de gelijkmaker binnen wist te schieten: 1-1.

Nog geen minuut later werd het 1-2 doordat de Farmsumer defensie weer slecht uit verdedigde. De verdedigers Jan van der Baan en Pieter Smeltekop zagen er niet goed uit, ze hebben wel eens betere wedstrijden gespeeld.

Bedum bleef in de eerste helft de betere partij en de uitstekend keepende Kevin Meertens hield Farmsum met een paar puike reddingen in de wedstrijd. Na de rust was Farmsum de iets betere partij en in de 52e minuut was het Herbert van Brugge die Amir Hasheme bediende. Laatstgenoemde schoot de 2-2 binnen.

Farmsum ging voor de overwinning en het was wederom de Farmsumer keeper die zijn ploeg op de been hield. In de 68e minuut was het Ronny Hemmes die met een prachtige kopbal een voorzet van Andreas Tjalma wist af te ronden: 3-2. Farmsum kreeg daarna een paar kleine kansen om de wedstrijd in het slot te gooien, maar verzuimde dat te doen.

In de 81e minuut kwam er een harde voorzet voor het doel van Farmsum en was het Ronny Hemmes die de bal naar voren wilde schieten, maar het leer achter zijn eigen doelman mikte: 3-3.

Twee minuten later maakte Amir Hasheme een mooie actie maar werd in het strafschopgebied afgestopt. De penalty van Michael de Leeuw was trefzeker en leverde de thuisclub een nieuwe voorsprong op: 4-3. Een driepunter lag in het verschiet, maar kwam er niet. Een corner van een van de middenvelders van de Bedumers werd in de 85e minuut snoeihard binnen gekopt: 4-4. Dit was tevens de eindstand.

Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd en hebben laten zien waarom beide ploegen bovenaan de ranglijst staan. Komend weekeinde reist de ploeg van Jannie Groenhagen-De Boer naar Blijham voor een ontmoeting met nummer vijf ASVB 3.

No Replies to "Farmsum houdt punt aan topper over"