Winst en verlies vrouwen Farmsum

Op het goed gevulde Sportpark Tuikwerd in Delfzijl is vrijdagavond de laatste speelronde voor de winterstop in de 7×7 competitie gespeeld. Deze avond zou beslist worden wie zich Herbstmeister zou mogen noemen. Omlandia Vr1 had aan een punt genoeg en de dames van Famsum Vr4 moesten winnen. In een rechtstreeks duel zou beslist worden wie van de twee de sterkste zou zijn. Dat bleek Omlandia te zijn. De gasten wonnen het treffen met 0-1.

Farmsum (zie foto) begon de wedstrijd als underdog door het simpele feit dat Omlandia 1 al jaren samen voetbalt. De Ten Boersters bleken geleerd te hebben van de schermutselingen van vorige keer en hadden een leider meegenomen. Ze stelden zich zeer vriendelijk op ten opzichte van de tegenstanders en verdienden een groot compliment.

Vanaf de eerste minuut was Omlandia duidelijk de betere en konden de roodgelen er niet uit komen. Keepster Anouk Lambeck kon de schade lang beperkt houden maar niet voorkomen dat na tien minuten de spits van Omlandia de bal over haar heen lepelde: 0-1. Omlandia bleef gedurende de wedstrijd aanvallen maar tot doelpunten leidde dit niet meer. De eindstand werd 0-1 wat inhield dat Omlandia de titel binnen heeft voor de winterstop.

De tweede en laatste wedstrijd van de avond ging tussen Farmsum Vr4 en NEC Delfzijl Vr2.
Beide teams waren de eerste vijftien minuten aan elkaar gewaagd en 0-0 was dan ook een logische ruststand. Deze wedstrijd was voor de ranglijst een duel om des keizers baard, maar beide teams zijn in de afgelopen voetbalmaanden dusdanig naar elkaar toe gegroeid dat het onderlinge plezier er van af spat en het tijdens de onderlinge ontmoetingen vooral draait om datgene waar voetbal om hoort te draaien, namelijk onderling respect en plezier.

De tweede helft was Farmsum de bovenliggende partij en was het tandem Tineke Strijbos (aangever), Vera Harkema (doelpuntenmaker) drie keer trefzeker wat resulteerde in een 3-0 overwinning voor Farmsum. Na de wedstrijd gingen beide teams gezamenlijk op een groepsfoto om de onderlinge band te bevestigen en te laten zien dat rivaliserende clubs het ook gezellig samen kunnen hebben.

Na de wedstrijden was er een feest in de tjokvolle Farmsum-kantine en zouden de dames van Farmsum en NEC tot in de vroege uurtjes feesten met supporters en belangstellenden.

No Replies to "Winst en verlies vrouwen Farmsum"