‘t Zandt verliest derby van De Fivel

De mannen van vv ’t Zandt hebben zaterdag met 3-0 verloren van de reserves van De Fivel. Aangezien de ’t Zandtsters voor de laatste keer op bezoek gingen bij de buurman in Zeerijp, kwamen ze met spelersbus, vuurwerk en vele supporters aan op het E.J. Keijer Sportpark.

Nadat de blauwe rook was opgetrokken  kon de scheidsrechter fluiten voor het startsignaal. Vanaf de eerste minuut was het duidelijk dat de gastheren uit Zeerijp de drie punten graag in eigen huis wilden houden. De Fivel zette goed druk op de verdediging van ’t Zandt en dit leverde dan ook enkele kansen op.

Na twintig minuten was het dan ook de thuisclub die op voorsprong wist te komen: 1-0. Na dit doelpunt werden de gasten wakker geschud en werd het een echte wedstrijd. Beide ploegen kregen diverse kansen, maar uiteindelijk waren het de Riepsters die met een 2-0 voorsprong de rust in gingen.

Na de thee zette de ploeg uit ’t Zandt direct de druk er weer op. Dit leverde ook enkelen grote kansen op, Tim Dijkhuis kopte rakelings langs en schoten van Peter van Weerden en Cees bij de Leij werden knap gepareerd door de sluitpost van De Fivel. Het waren uiteindelijk de gastheren die de bal nog een keer achter de goalie van ‘t Zandt wisten te krijgen: 3-0.

De volgende derby tussen ’t Zandt en De Fivel staat op 27 mei 2017 op de planning. Dit is tevens de laatste competitiewedstrijd voor ’t Zandt. Dit duel staat dan onder leiding van oud-scheidsrechter Ruud Bossen. Hij was in Nederland actief in de eredivisie, de eerste divisie en hij floot ook internationale wedstrijden. In zijn carrière leidde Bossen 335 wedstrijden in de eredivisie (foto: Dick Jager).

No Replies to "'t Zandt verliest derby van De Fivel"