LSV speelt goed maar verliest toch

In de tweede ronde van het bekertoernooi trof eersteklasser LSV Loppersum in de eigen Boshal een ploeg uit de derde divisie, te weten Veracles H2. Om de volgende ronde te bereiken moesten de Lopsters dus een topprestatie leveren. Dat lukte net niet, maar ze stapten na een goede pot toch tevreden van het veld. Veracles bleek net een maatje te groot en won met 1-3 (19-25, 25-21, 16-25 en 15-25).

De gastheren begonnen prima aan de eerste set. Ze pakten direct een kleine voorsprong en die hielden ze vast tot 11-10. Toen zag men een scorende midaanval van Arne Haak om onduidelijke redenen teruggefloten worden. Deze vond geen genade in de ogen van de scheidsrechter. De studenten roken een kans en liepen uit naar 11-14.

Arnold Hovenga stelde daarna aanvallend orde op zaken zodat Veracles op 14-15 in een time-out moest vluchten. Het was wederom het fluitende duo dat met een aantal dubieuze beslissingen ten nadele van de thuisploeg een stempel op de set drukte. En ondanks dat LSV uitstekend bleef spelen, konden ze het ontstane gat niet dichten. En op de beslissende momenten stond er een sterk Veracles blok tegenover de aanvallers.

LSV wisselde ietwat geïrriteerd van speelhelft, maar dat zette ze in de tweede set om in prestaties. Met veel servedruk werd een 6-3 voorsprong genomen. Veracles moest alle zeilen bijzetten om bij te blijven, maar halverwege was het eerst een tipbal van Wouter Haak en daarna een heerlijke rechtdoor geslagen bal van Hovenga die het gaatje sloeg. Midspeler Jan Klink liet zijn specialiteit, het blok, nog weer eens zien en zo liepen ze uit naar 23-19. De gasten wisten nog twee punten terug te pakken, maar na een time-out maakte LSV de set gedecideerd af.

Veracles krabde zich toch even achter de oren, bracht een paar wissels in en gooide het tempo nog iets omhoog. De thuisploeg kon een halve set bijblijven, stond blokkerend goed en wist een aantal goede punten te scoren. Na een schitterende rally waarin de bal een aantal keren van speelhelft wisselde, was het toch Veracles dat scoorde: 13-17.

Daarna vloeide de energie toch heel langzaam uit de thuisploeg. En vanaf dat moment werd ook duidelijk dat er twee klasses verschil tussen beide ploegen zat. Veracles strafte bijna ieder foutje af en ging ook iets vrijer spelen. De Lopsters bleven naar behoren spelen, maar ze konden niet meer dat stukje extra brengen. Zo gingen set drie en vier redelijk gemakkelijk naar de gasten. LSV bedankte het publiek en verliet tevreden het veld met de gedachte dat ze twee sets lang de gelijke waren geweest, maar uiteindelijk wel het hoofd moesten buigen.  Zaterdag wacht de lastige uitwedstrijd tegen Flash/Veendam (foto: Menne Tillema).

No Replies to "LSV speelt goed maar verliest toch"