Matig NEC Delfzijl krijgt klop van DZOH


NEC Delfzijl is op eigen veld onderuit gegaan in het duel met de Drenten van DZOH. De Emmenaren wisten de confrontatie met 0-2 te winnen en dat ging eigenlijk gemakkelijker dan men op voorhand voor mogelijk had gehouden. De thuisclub verloor in de tweede helft een mannetje toen Erwin Noordhoff rechtstreeks rood kreeg.

Het team van trainer Erwin Heerlijn kende een prima competitiestart, in tegenstelling tot vorig seizoen toen men nog wat onwennig in de tweede klasse meedraaide. Op zeker moment vonden de Havenkanters zichzelf zelfs terug op de derde plaats van de ranglijst. Wellicht iets boven het niveau, maar wie maalt daarom als je de punten pakt.

De laatste weken gaat het echter wat minder goed en is de jonge ploeg, met de ervaren Peter Wassing en Thijs Sonneveld in de gelederen, ietwat teruggezakt. Reden tot paniek is er geenszins, want NEC Delfzijl staat nu zo’n beetje op de plek waar men de fusieclub zou verwachten.

Toch wordt het wel weer tijd dat er weer eens een goed resultaat wordt neergezet en het duel met DZOH leek daarvoor de uitgelezen mogelijkheid. NEC had namelijk nog een appeltje met de gasten te schillen. Vorig seizoen kreeg de fusieclub voldoende mogelijkheden om de winst te pakken, maar liet het de geelhemden uiteindelijk met 0-2 ontsnappen.

Er werd voor de verandering, of misschien wel met het oog op de marketing, weer eens op het hoofdveld gespeeld. Dat lag er niet al te best bij, maar daar hadden beide teams last van. ‘Daar moeten we ons ook niet achter verschuilen. Er zal op elk veld gepresteerd moeten worden en dat gebeurde te weinig. Het was gewoon ondermaats’, aldus Heerlijn.

De oefenmeester kon geen beroep doen op de net vader geworden Peter Wassing en kreeg al na tien minuten met tegenslag te maken toen een corner niet weggewerkt kon worden en de bal voor de eerste keer tegen het nylon vloog door toedoen van Tim Middeljans: 0-1. Het duel ging daarna vrij gelijk op, al was DZOH fysiek wel wat sterker en wist het meer persoonlijke duels te winnen.

Een typisch geval van miscommunicatie in de verdediging leidde tot de 0-2 van Jeroen Smit en, hoe gek het ook klinkt, daarmee was het duel eigenlijk al beslist. NEC Delfzijl was namelijk niet bij machte om voldoende tegengas te bieden. Jari Slort dacht nog wel te hebben gescoord, maar het voordeel dat hij in de zak dacht te kunnen steken na een overtreding, werd hem door de scheidsrechter afgenomen.

In de tweede helft liet NEC te weinig zien om het idee te krijgen dat men zich in de wedstrijd terug zou weten te knokken. ‘We hadden wel veel balbezit, maar er zat te weinig diepgang in het spel. We werden fysiek afgetroefd en waren vaak net te laat bij de tweede bal’, aldus Heerlijn. Het werd helemaal een penibele operatie toen Erwin Noordhoff in de fout ging en rechtstreeks rood kreeg voorgehouden en de gastheren het laatste deel van het treffen met tien man verder moesten. DZOH speelde de wedstrijd rustig uit en stak, net als vorig seizoen, opnieuw een 0-2 zege in de zak.

Heerlijn: ‘Natuurlijk ben ik teleurgesteld. We hadden ons wel wat anders van deze wedstrijd voorgesteld. Ik wil ook geen enkel excuus aanvoeren. Het team heeft te weinig laten zien. Dat is de simpele conclusie.’ Vrijdag gaat het hele team naar een uitzending van Voetbal Inside. Op de suggestie om Johan Derksen om wat tips te vragen zegt Heerlijn: ‘Laten we dat maar niet doen, die heeft totaal geen verstand van voetbal.’

* NEC Delfzijl – DZOH 0-2 (0-2). Tim Middeljans 0-1; Jeroen Smit 0-2

No Replies to "Matig NEC Delfzijl krijgt klop van DZOH"