SC Loppersum klaar voor Omlandia

SC Loppersum lijkt helemaal klaar te zijn voor het bekertreffen met eersteklasser Omlandia. De Ten Boersters gingen in eigen huis met 1-3 onderuit tegen Balk, terwijl het team van coach Henk Buikema op eigen veld met 4-1 van SC Stadspark wist te winnen.

‘We zijn er meteen na het eerste fluitsignaal vol op geklapt. Het doel was om duidelijk te maken dat er bij ons niks te halen zou zijn en daar zijn we prima in geslaagd’, vertelt Buikema. Hij zag zijn team al na negen minuten op voorsprong komen. Na een prima pass van Rik Buikema stond teamgenoot Joris Jurna oog in oog met de doelman van de Stadjers en maakte geen fout: 1-0.

Jurna was daarna de aangever van de volgende Lopster goal die op naam kwam van Jacob Havinga: 2-0. Dat was meteen de ruststand. Ook na de doelwisseling bleef SC Loppersum de betere ploeg. Dat uitte zich in de 3-0 van Peter Heeres en de 4-0 uit een kluts van Peter Groenewege. Dat SC Stadspark vlak voor het einde nog scoorde dankzij een rake inzet van Arvin Knol, mocht de pret niet drukken.

Het feestje werd alleen maar groter toen bleek dat naaste belager HFC ’15 een pijnlijke 4-3 nederlaag had geleden op bezoek bij De Pelikanen en dat Noordwolde niet verder was gekomen dan een 1-1 gelijkspel in het duel met laagvlieger Grijpskerk. Zoiets noemen ze ook wel optimaal profiteren.

Buikema: ‘Het was natuurlijk geweldig dat we zelf wonnen en de concurrentie punten zagen verspelen. Dat gaf onze eigen overwinning nog meer inhoud. We mogen zeker niet klagen. Het gaat voortreffelijk op dit moment.’

Over het bekerduel van komende zaterdag tegen Omlandia zegt de Lopster: ‘Natuurlijk kijken we er naar uit en denk ik dat we er wel klaar voor zijn. Maar ik ga geen extra druk op de schouders van de jongens leggen omdat we de competitie belangrijker vinden. We gaan vrijuit voetballen en zien wel waar het schip strandt.’

Op de vraag of het treffen geen aardige graadmeter is om te kijken waar SC Loppersum nu eigenlijk staat antwoordt de oefenmeester: ‘We geven we het duel niet zomaar weg. Het blijft wel een wedstrijd tussen oude bekenden en een twist tussen Ten Boer en Loppersum. Maar laten we wel wezen, geen van beide clubs zal de beker winnen. Dus moeten we er ook geen halszaak van maken als we er uit worden geknikkerd. Ik denk dat de druk bij Omlandia wat dat betreft hoger is. Wij hebben als derdeklasser niks te verliezen, zij als eersteklasser wel.’

* SC Loppersum – SC Stadspark 4-1 (2-0). Joris Jurna 1-0; Jacob Havinga 2-0; Peter Heeres 3-0; Peter Groenewege 4-0; Arvin Knol 4-1.

No Replies to "SC Loppersum klaar voor Omlandia"