Siddeburen verpulvert Zuidlaarderveen

Siddeburen heeft geen enkele moeite gehad met hekkensluiter Zuidlaarderveen. De elf van trainer Henderikus Huisman wist de ongelijke strijd, na een 2-0 ruststand, uiteindelijk met 8-0 te winnen en daarmee kwamen de bezoekers goed weg.

Natuurlijk kwam Zuidlaarderveen niet naar Siddeburen met de gedachte dat men de lijstaanvoerder wel even een lastige middag zou gaan bezorgen. Daarvoor moest er een klein wonder worden volbracht door het team van trainer Richard Mohamadmoesman.

Mocht het idee al geleefd hebben binnen de gelederen van de bezoekers, dan konden ze die binnen de halve minuut in de prullenbak stoppen. Toen lag de bal namelijk al achter doelman Edwin Dogger. De treffer kwam op naam van Julian Bijman. Nadat Bjorn Puister voorlangs had geschoten, brak niet de beste periode van de wedstrijd aan. Siddeburen wilde te gehaast op jacht naar de volgende treffer en begon steeds slordiger te voetballen.

Het eerste schot op de goal van Jeroen Slachter kwam op naam van Arnold Schuitema. Hij kon de bal niet voldoende richting meegeven om voor gevaar te zorgen. Yoran Daniël Cloo was de volgende die het mocht proberen, maar de goed uit zijn kooi komende Slachter voorkwam het snode plannetje dat in het hoofd van Cloo moet hebben gezeten.

Het duurde tot aan de 36e minuut alvorens het thuispubliek weer wat te juichen had. Een mogelijkheid van Siddeburen leek in schoonheid te sterven, maar werd in twee keer door Bjorn Puister achter Dogger gemikt: 2-0. Met die stand gingen de acteurs ook aan de thee.

Na de doelwisseling ging het opeens heel snel. In een tijdsbestek van amper een kwartier liep Siddeburen uit naar een 6-0 voorsprong. Zuidlaarderveen werd compleet van de sokken gelopen en stortte verdedigend in als het spreekwoordelijke kaartenhuis.

Uit een slecht weggewerkte corner van Julian Bijman wist Maurice Jonkman de 3-0 te maken. Bjorn Puister schoot het kwartet vol na goed voorbereidend werk van Ruben van der Ploeg en Jason Weites tekende voor nummer vijf nadat Puister even daarvoor op de doelman was gestrand. Weites was ook verantwoordelijk voor doelpunt nummer zes. Hij raakte de bal weliswaar niet vol, maar wie maalt daar om als de knikker in de doelmond verdwijnt.

De denkbeeldige storm ging daarna even liggen en bood Zuidlaarderveen de mogelijkheid om op adem te komen. Sterker nog, ze kregen zelfs twee keer de kans om in ieder geval de eretreffer te produceren. Het schot van Bart Spieringhs ging echter voorlangs en Arnold Schuitema liep onder een voorzet van Cloo door.

Het waren de enige speldenprikjes die de gasten uitdeelden. Voor het overige was Zuidlaarderveen niet bij machtige om het beweeglijke Siddeburen bij te sloffen. Nadat Weites alleen voor de keeper hopeloos had gefaald, trof Ruben van der Ploeg de roos wel na knap doorzetten van Puister: 7-0. Het slotakkoord was daarna voor Weites, die nummer acht tegen het nylon joeg: 8-0. De kansen om verder weg te lopen waren er voldoende, maar werden niet benut. Misschien maar goed ook, want op een eindstand met dubbele cijfers was het scorebord niet berekend.

Coach Huisman was na afloop uiteraard een tevreden man, al vond hij ook dat zijn team na de snelle openingsgoal iets te graag vooruit wilde voetballen. ‘Op zo’n moment moet je de rust kunnen bewaren, dat bleken we op dat moment niet te kunnen. En voor wat betreft de gemiste kansen? Ach, niet elke mogelijkheid is automatisch een doelpunt al klopt het dat er wel wat kansen bij waren waaruit we hadden moeten scoren.’

Zijn collega van Zuidlaarderveen heeft hele andere kopzorgen. Op de vraag hoe hij zijn team gemotiveerd weet te houden, sprak Mohamadmoesman: ‘Dat valt op zich best mee. Natuurlijk is het niet leuk dat we tegen zulke nederlagen aan lopen, maar we zitten in een fase dat we een heel nieuw team moeten opbouwen. Of we overwegen om ons uit de competitie terug te trekken? Daar is geen sprake van. het is een moeilijke periode waar we doorheen moeten, maar daar komen we ook wel weer uit.’

* Siddeburen – Zuidlaarderveen 8-0 (2-0). Julian Bijman 1-0; Bjorn Puister 2-0; Maurice Jonkman 3-0; Bjorn Puister 4-0; Jason Weites 5-0; Jason Weites 6-0; Ruben van der Ploeg 7-0; Jason Weites 8-0

No Replies to "Siddeburen verpulvert Zuidlaarderveen"