Dames Trias winnen in Slochteren

Na een weekend zonder volleybal mochten de dames van Trias weer in actie komen. De tegenstander was VIOS en dus reisden de dames zaterdag af naar Slochteren. Het bezoekje aan VIOS leverde de Trias-dames geen windeieren op, want ze wisten het duel met 1-3 te winnen.

Vorig seizoen werd er nog van VIOS verloren tijdens een oefenpartij. Verder was er vrij weinig bekend over de tegenstander, behalve dan het feit dat VIOS met twee wedstrijden minder gespeeld slechts één plek lager op de ranglijst stond.

Trias ging zelfverzekerd de wedstrijd in. Wellicht dat dit voort kwam uit het feit dat er niet al te veel bekend was over dit team en haar prestaties van afgelopen seizoen. Er volgde een spannende eerste set waarin het aardig gelijk op ging. Geen van beide teams wist verder dan twee punten uit te lopen. Tot de 20-20 althans. Trias maakte wat fouten en VIOS liep verder uit waardoor ze uiteindelijk op setpoint kwamen. Weer waren het de belangrijke punten boven de twintig waar het bij Trias mis ging. De set werd dan ook nipt verloren: 25-23.

Uit het veld geslagen waren de dames echter niet. In de tweede set wisten ze wel een gaatje te slaan waar dat in de eerste set niet lukte. De pass lag goed en dat maakte het voor de spelverdeelster makkelijk om alle aanvallers te bedienen. De aanvallers wisten op hun beurt veel directe punten te scoren. Deze set ging naar Trias met 19-25.

In de derde set bleven de dames het niveau goed vast houden. Waar het Trias was dat misschien wel steeds beter begon te spelen. leek het alsof de tegenstander zich hier geen raad mee wist. De zwakke passers werden er goed uitgezocht en wanneer VIOS tot een aanval kwam, wist Trias deze ook steeds vaker te blokkeren. Al met al een goede set waarin Trias weer aan het langste eind trok: 15-25.

Ook in de vierde set wist Trias de goede concentratie vast te houden. Hoewel er in zo’n laatste set wellicht wat tekenen van vermoeidheid zijn, scoorden de dames nog altijd de nodige punten en liepen ze ook in deze set vrij snel uit.

De dames merkten dat de speelsters van VIOS inmiddels totaal niet meer in de wedstrijd zaten en maakten hier goed gebruik van. VIOS kwam dan ook niet meer terug en Trias won de set met 17-25.

Trias speelde een degelijke en stabiele wedstrijd. Komend weekeinde spelen de dames weer uit. Dan zal er in Grijpskerk worden gespeeld. Dat duel begint om 18.30 uur.

* VIOS – Trias 1-3. Setstanden 25-23, 19-25, 15-25 en 17-25.

No Replies to "Dames Trias winnen in Slochteren"