De Fivel klopt Onstwedder Boys

De Fivel heeft zich verzekerd van een plek in de ruime middenmoot van de vierde klasse E in het zaterdagvoetbal. De ploeg uit Zeerijp rekende op eigen terrein af met Onstwedder Boys. Het andere Oranje won met 3-1 na een 2-0 ruststand.

Het team van trainer Simon Schuil kon een overwinning wel gebruiken. Uit de laatste drie duels wisten de oranjehemden namelijk slechts één schamel puntje te halen. De youngsters uit Zeerijp lieten het, na een verrassende 1-1 tegen koploper Be Quick, tegen Middelstum (3-1) en Corenos (3-0) liggen. Twee ploegen die vooral fysiek sterk zijn en daar is het jeugdige De Fivel niet tegen opgewassen.

Het was in de beginfase van het duel op het E.J. Keyersportpark even zoeken naar de juiste aanpak. Onstwedder Boys kwam als beste uit de startblokken en kreeg ook de beste mogelijkheid om de score te openen. Doelman Sander Steenbergen,  de 16-jarige vervangt nog altijd de geblesseerde Ruud Kuizenga, stond echter zijn mannetje en wist een tegengoal te voorkomen.

De eerste de beste kans van het behoudend begonnen De Fivel was wel meteen raak en kwam op naam van de 15-jarige Joran Bos. Nog geen tien minuten later zat de thuisclub in een zetel toen Mark Kramers met zijn zwakke been allesbehalve sterk uithaalde, maar de bal wel in het doel zag verdwijnen: 2-0.

Koren op de molen van de gastheren, die nu konden afwachten wat Onstwedder Boys zou verzinnen om zichzelf terug in de wedstrijd te spelen. Voor de pauze veranderde er niets meer aan de stand en dus moest het herstel voor de tweede helft worden bewaard.

Het was na de doelwisseling erg lastig voor de Boys om een gaatje in het hechte Riepster blok te vinden. Dat stond als een huis en liet zich niet tot al te dwaze avonturen verleiden. ‘In voorgaande wedstrijden gaven we teveel ruimte weg en konden we het fysiek niet opbrengen om terug te knokken. Omdat we vrij compact bleven staan, was het gemakkelijker om Onstwedder Boys het hoofd te kunnen bieden’, vertelt Schuil.

Zijn team kreeg vlot na de pauze een paar goede mogelijkheden om de score uit te breiden, maar speelde die niet goed uit. Toen de derde goal na driekwart wedstrijd alsnog viel, was het duel definitief gespeeld. Kramers liet de bal van zijn voet vertrekken, maar of het nu een schot of een pass was bleef in het midden. Hoe dan ook, het speeltuig belandde voor de voeten van Geert van der Veen en die wist er wel raad mee: 3-0.

De buit was nu wel binnen en dat leek men zich ook bij De Fivel te beseffen. De gastheren lieten de teugels wat vieren en raakten de grip op het middenveld kwijt. Dat had ook te maken met het feit dat Geert van der Veen naar de laatste linie werd teruggehaald vanwege een doorgevoerde wissel.

Echt in de problemen kam De Fivel niet meer, al wist Onstwedder Boys nog wel de eretreffer te maken. Die kwam vlak voor tijd op naam van Elmar Bijl te staan en daarmee werd de eindstand op 3-1 bepaald.

‘Dit is voor ons een belangrijke overwinning. Daarmee hebben we onszelf een prima dienst bewezen. We hebben een jong team dat zich goed ontwikkelt. Ze kunnen echter ook heel grillig zijn en wisselen ups en downs nog te vaak af. Maar hoe dan ook, ik ben van mening dat we nu daar staan waar we horen’, sprak Schuil na afloop.

Zaterdag speelt De Fivel een uitwedstrijd. Dan is HS ’88 de gastheer. Er zal de thuisclub alles aan gelegen zijn om de punten in eigen huis te houden zodat de race met koploper Be Quick voortduurt. Schuil denkt dat het wel een aardige wedstrijd kan worden. ‘Het is een voetballende ploeg, dat ligt ons wel.’

* De Fivel – Onstwedder Boys 3-1 (2-0). Joran Bos 1-0; Mark Kramers 2-0; Geert van der Veen 3-0; Elmar Bijl 3-1.

No Replies to "De Fivel klopt Onstwedder Boys"