Reserves Farmsum uit beker gewipt

De reserves van Farmsum hebben zondag een bekerduel gespeeld op het sportpark De Goorns in Gieten. In het Drentse was het derde elftal van de plaatselijke trots, dat een klasse hoger speelt dan Farmsum en om het kampioenschap strijdt, de tegenstander. De gastheren wisten het doelpuntrijke duel met 5-4 te winnen. Een oliedomme overtreding en een benutte strafschop vormden het breekpunt in de wedstrijd.

Eenmaal in Gieten gearriveerd deed de plaatsnaam zijn naam eer aan, want het was inderdaad aan het gieten. De thuisclub was druk bezig met de warming up, terwijl de selectie van Farmsum onder een afdak stond te schuilen tot het onvermijdelijke moment daar was en de scheidsrechter voor het beginsignaal had gefloten.

De eerste twintig minuten domineerden de roodgelen de wedstrijd en dwongen ze met prima spel een paar kansen af. Langzaam maar zeker kwam Gieten beter in de wedstrijd en kreeg het ook een paar kansjes die goed gepareerd werden door keeper en aanvoerder Kevin Meertens.

Het was wachten tot de 39e minuut voor het eerste doelpunt viel. Herbert van Brugge passeerde een paar verdedigers en bracht de bal voor het doel. Daar stond Amir Hasheme om de bal achter de Drentse doelman te werken: 0-1. Dit was tevens de ruststand.

Na de thee begon Farmsum heel slap aan de tweede helft en scoorde Gieten binnen tien minuten drie keer waardoor de Farmsumers ineens met 3-1 achter stonden. De bezoekers gingen echter niet bij de pakken neerzitten en na assists van Herbert van Brugge in de 64e en Amir Hasheme in de 70e minuut was het Merijn Tiekstra die twee keer beheerst kon afronden en de stand weer op gelijke hoogte wist te brengen: 3-3. Het publiek werd ondanks het slechte weer toch prima vermaakt met deze doelpuntrijke en gelijkopgaande wedstrijd.

Lang kon Farmsum niet genieten van de gelijke stand want in de 74e minuut scoorde Gieten weer. Een hoge voorzet belandde in het Farmsumer doelgebied en goalie Meertens riep ‘los.’ De bal bleek echter verder van de goal te zijn dan hij dacht en landde voor de voeten van Koos Bouman. Die stond op zijn doelman te wachten en schoot het leer om die reden niet weg. De wel alerte spits van de Heeren en Beren, zoals de bijnaam van Drenten luidt, wist wel raad met de bal en schoot hem in het bijna lege doel: 4-3.

Farmsum moest andermaal in de achtervolging. Het probeerde met man en macht nog een goal te maken en had in de 83e minuut succes. Na een rare frommel situatie was het wederom Merijn Tiekstra die scoorde en de 4-4 op het scorebord mikte.

Vanaf dat moment dacht iedereen dat het op strafschoppen zou uitdraaien en was het wachten op het eindsignaal om de wedstrijd daarna met een zenuwslopende loterij te beginnen. Dit verwachtte einde kwam er niet. De wedstrijd werd namelijk door slechts één penalty beslist.

In de 88e minuut was het Alwin Nap die een oliedomme overtreding maakte in het eigen strafschopgebied en de goed fluitende scheidsrechter kon niet anders dan de bal op de stip leggen. De spits van Gieten wist wel raad met dit buitenkansje en schoot de penalty onberispelijk binnen: 5-4.

In de laatste minuten probeerde Farmsum nog wel een keer alles te geven, maar wist het niet meer te scoren. Gieten 3 won met 5-4 in een uiterst vermakelijke wedstrijd op een zeer slecht veld waar naar alle waarschijnlijkheid nu weer aardappelen gepoot zullen worden.  De Drenten bekeren door, voor Farmsum staat komend weekeinde de competitiewedstrijd tegen HSC 3 op de rol.

No Replies to "Reserves Farmsum uit beker gewipt"