Dames Trias knokken zich naar zege

In Grijpskerk stond zaterdag de wedstrijd tussen VC Grijpskerk dames 2 en het eerste damesteam van volleybalvereniging Trias op het programma. Enkele weken geleden stond Trias in het bekertoernooi nog tegenover het eerste team van Grijpskerk. Dat duel ging toen verloren, maar de reserves moesten er na een spannende wedstrijd wel met 2-3 aan geloven.

Tijdens de voorbereiding bleek al wel dat Trias een pittige tegenstander aan Grijpskerk zou hebben. De dames stonden namelijk aardig in te slaan. De eerste set ging gelijk op en de teams gingen wisselend aan kop. Evenals vorige week lag de passing goed waardoor de spelverdeelster alle aanvalsters goed kon bedienen. Toch werden niet alle punten afgemaakt.

En daar waar Trias zelf de punten niet kon afmaken deed Grijpskerk dat wel. De tegenstander was, zoals verwacht na het inslaan, goed in de aanval en wist de nodige punten te scoren. Hoewel het tot het einde toe een spannende set was, ging de winst naar Grijpskerk: 27-25.

Er was echter nog niks verloren. De volgende set was het zaak om de tegenstander met de service onder druk te zzetten De mindere passers werden opgezocht om te voorkomen dat de aanvallers goed konden worden bediend. Wederom was het een set waarin de stand gelijk op ging. Ook nu trok Trias weer aan het kortste eind. Met 25-21 ging ook deze set naar Grijpskerk.

Een 2-0 achterstand hoeft echter nog niet te betekenen dat de wedstrijd verloren is. Het doel was nu om er een vijfde set uit te slepen om de wedstrijd alsnog binnen te kunnen halen. Ook in de derde set was er geen team dat duidelijk beter was dan de ander. Het zag er slecht uit voor Trias toen de dames met 20-17 achter kwamen te staan. Gelegenheidscoach Jacob Kiewiet sprak de bemoedigende woorden dat de wedstrijd nog niet was verloren, maar dat dan wel voor elk punt gevochten moest worden. Mede dankzij een goede service-reeks van Esmay Wezeman wist Trias de set toch nog binnen te slepen: 20-25.

Vol vertrouwen, geput uit de voorgaande set, gingen de dames de vierde set in. De teams waren duidelijk aan elkaar gewaagd want ook deze set was behoorlijk spannend. Trias speelde sterk en won met 21-25, dus zou er een beslissende vijfde set volgen.

De dames van Grijpskerk begonnen na de twee setzeges op rij van Trias wat zenuwachtig te worden. Daar waar Trias normaal gesproken niet goed weet om te gaan met spannende situaties, bleven ze nu goed spelen. Al gauw hadden ze een gat van vier punten geslagen. Dit moest bijna wel genoeg zijn in een set die tot vijftien punten gaat. Dit bleek echter niet het geval, want Grijpskerk wist de stand weer gelijk te trekken en het bleek een zenuwslopende vijfde set te worden. Tot grote vreugde van alles wat Trias een warm hart toedroeg, wisten de dames de set op het nippetje met 13-15 te winnen en was de buit binnen.

De dames hebben weinig tijd om bij te komen van deze superspannende wedstrijd. Maandagavond staat namelijk alweer de volgende wedstrijd op het programma. Om 19.30 uur wordt dan in Delfzijl gespeeld tegen Voklubol dames 1, Waarna zaterdag weer een wedstrijd gespeeld zal worden. Deze vindt plaats in Appingedam. De tegenstander is dan Impala dames 2.

* Grijpskerk – Trias 2-3.
Setstanden 27-25, 25-21, 20-15, 21-25 en 13-15.

No Replies to "Dames Trias knokken zich naar zege"