Ook Winsum klopt Omlandia

Omlandia is er ook tegen gastheer Winsum niet in geslaagd om een overwinning mee naar huis te nemen. De thuisclub won het treffen met 3-1. De Ten Boersters kregen mogelijkheden genoeg om een beter resultaat uit de beladen derby te halen, maar verzuimden de kansen te benutten. Grote man aan de zijde van de gastheren was invaller Rick Schaaphok, die in een tijdsbestek van nog geen tien minuten twee keer scoorde.

Na drie remises op rij was het team van trainer Robert Bos wel weer aan een overwinning toe. Vorige week werden beide clubs uit de beker geknikkerd door respectievelijk Nieuw Buinen en SC Loppersum. Voor Omlandia betekende dat al de derde nederlaag op rij en dus was men er ook bij de witblauwen op gebrand om een goed resultaat neer te zetten.

De Winsumers probeerde het duel meteen na de aftrap naar zich toe te trekken, maar hadden mazzel dat Jeroen Haan in de openingsfase de voet dwars werd gezet. Het duurde een kwart wedstrijd alvorens het eerste serieuze gevaar ontstond. Een voorzet van Thomas Kauw haad een beter lot verdoend, maar de defensie van Omlandia greep goed in waardoor Wouter Bloem niet bij de bal kon komen.

In de tegenstoot had het ook zomaar 0-1 kunnen staan voor de elf van coach Freddy Strating toen Jan Oosterbeek werd gelanceerd. Goalie Germen Bouwman stond echter goed op te letten en bezwoer het gevaar. Winsum schroefde e druk wat op en dat leidde tot meer mogelijkheden die overigens niet verzilverd konden worden. Roy Streppel leek nog het dichtst bij een treffer, maar zag zijn schot in het zijnet kletsen.

Het duel was al meer dan een half uur onderweg toen er eindelijk reden tot juichen was. En dan vooral aan Winsumer zijde. De voorzet van Stan Buikema waaruit Wouter Bloem wist te scoren was prima, maar dat Bloem kon vliegen en de bal met zijn achterhoofd tegen het nylon zou jagen, daar had niemand op gerekend: 1-0.

Omlandia zat niet bij de pakken neer en het was Jeroen Scholma die als eerste probeerde om goalie Bouwman te verschalken. Dat mislukte omdt het schot niet krachtig en geplaatst genoeg was. Aan de overzijde van het veld leken de gasten aan een strafschop te ontsnappen toen Maikel Hoorman ineens gestrekt ging. De leidsman deed niets en niet veel later lag de gelijkmaker achter Bouwman. Jan Oosterbeek was iets eerder met het hoofd bij de bal na een vrije trap van Henk van der Wolde en gaf de goalie het nakijken: 1-1. Met die stand brak ook de rust aan.

Na de doelwisseling werd er opnieuw om een strafschop gevraagd, maar nu door Omlandia. Steffen Vader beroerde de bal met de arm die echter, zoals dat zo mooi heet, geen onnatuurlijke beweging maakte en dus besloot arbiter Berends de protesten van de Ten Boersters te negeren.

Winsum kwam er niet meer uit en Jeroen Haan kreeg tot twee keer toe de mogelijkheid om zijn team aan de leiding te brengen, maar kwam in beide gevallen niet tot scoren en had het daar zichtbaar moeilijk mee. Het missen van de mogelijkheden kwam de gasten duur te staan. De nog maar net ingevallen Rick Schaaphok liet zien dat hij nog altijd een neusje voor de goal heeft en liet goalie Willem Bouwkamp voor de tweede keer de gang naar het net maken: 2-1.

Omlandia moest andermaal in de achtervolging maar was te afhankelijk van de vindingrijkheid van Jeroen Haan. Een schot van hem miste het doel en weer was er reden tot opwinding toen Steffen Vader de bal met de hand in het Ten Boerster doel sloeg. De goal werd terecht afgekeurd, al ging er wel een overtreding aan vooraf waardoor Vader uit balans was geraakt.

Na driekwart wedstrijd was de beslissing gevallen toen het andermaal Schaaphok was die, op prima aangeven van Maikel Hoormann, zich trefzeker toonde: 3-1. Met wat meer fortuin had de zege van de Winsumers nog hoger kunnen uitvallen, maar dat zou wat al te geflatteerd zijn geweest.

* Winsum – Omlandia 3-1 (1-1).
Wouter Bloem 1-0; Jan Oosterbeek 1-1; Rick Schaaphok 2-1; Rick Schaaphok 3-1.

No Replies to "Ook Winsum klopt Omlandia"