SV De Heracliden wint derby van Corenos

De derby tussen de Blauwen uit Uithuizermeeden en de Rooien uit Roodeschool is een prooi geworden voor De Meijsters. Gastheer De Heracliden had in Frank de Boer de man die de goals voor zijn rekening nam en de thuisclub daarmee een verdiende 2-0 overwinning bezorgde.

De gebruikelijke taferelen die een derby op voorhand tot iets bijzonders maken, waren volop aanwezig. Kleurrijke spandoeken werden voor de aftrap rond het Meijster sportpark opgehangen, er was vuurwerk, de doelpalen waren rood geverfd en de sfeer zat er meteen al goed in. De verwachtingen waren dan ook hooggespannen.

Voor De Heracliden was een overwinning broodnodig om het grote middenveld niet uit het oog te verliezen, maar ook Corenos zou een zege goed kunnen gebruiken. De goede serie die de mannen van trainer Peter Ernst de afgelopen weken hadden neergezet, werd vorige week namelijk ruw onderbroken door Amicitia VMC.

Dat Corenos meer last van de zenuwen had dan de gastheren, was in ieder geval duidelijk. Aanvallend hadden de Roodschoulsters niet veel in de melk te brokkelen. Ze botsten op een muur van onverzettelijkheid aan de kant van De Heracliden, dat kennelijk minder last van de bibbers.

Het spel werd binnen tien minuten op de kar gezet door de gastheren. Een corner van Corenos werd onschadelijk gemaakt en door keeper Pieter Buikema tot Meijster aanval omgetoverd. Tim Ottema, de man die in alle vroegte in een Roodschoulster moestuintje de ingrediënten voor de lunch had geplukt, werd op pad gestuurd en speelde op zijn beurt Frank de Boer aan. Teamgenoot Robert de Vries trok het gat waardoor de weg naar het doel van Corenos-goalie Sven Knot open lag. Frank de Boer wist wel raad met die mogelijkheid en schoot de 1-0 op het scorebord.

De thuisclub had te weinig van Corenos te duchten. Het was onmachtig en werd met het wapen bestreden waar ze zelf patent op hebben. Voor de thee kon er geen noemenswaardige actie genoteerd worden waaruit de bezoekers moed zouden kunnen putten en dus zou het sportieve vuurwerk er in het tweede bedrijf vanaf moeten spatten.

Die boodschap hadden de elf mannen van Ernst kennelijk ook meegekregen, want de start van het tweede bedrijf was aanmerkelijk feller vanuit het oogpunt van Corenos bekeken. De Heracliden werd vroeger aangepakt en kreeg het af en toe behoorlijk benauwd. De felheid van de gasten leidde ook tot een handvol gele kaarten, waarvan die voor Germen Tamsma en Aalderd Duinkerken automatisch een schorsing betekent.

Een keer moest er even flink doorgeademd worden toen een laag schot door Jort Veenstra voor de doellijn werd weggemaaid. Naarmate de tweede helft vorderde, leken de krachten echter weer weg te vloeien en uiteindelijk besliste De Heracliden het duel definitief in zijn voordeel. Enkele minuten voor het laatste fluitsignaal ging De Boer er op rechts vandoor en wist bijna tot aan de achterlijn te geraken. Vanuit die positie schoot hij op doel en zag het leer tegen het nylon kletsen: 2-0.

De vreugde bij de thuisclub was uiteraard groot, de teleurstelling aan de zijde van Corenos niet minder. ‘Maar De Heracliden heeft terecht gewonnen. Wij zaten niet goed in de wedstrijd en hebben te weinig geboden. Het leek wel of wij veel meer last van de zenuwen hadden dan zij’, sprak Peter Ernst na afloop van het duel.

Zijn collega Kees Pranger had meer reden tot lachen en deed dat dan ook breeduit. ‘Ik ben de afgelopen weken wel eens kritisch op mijn elftal geweest omdat ik vond dat er te weinig strijd werd geleverd. Nu ben ik echter trots. Het team stond er als een eenheid en ik ben van mening dat we dan ook terecht hebben gewonnen.’

* SV De Heracliden – Corenos 2-0 (1-0). Frank de Boer 1-0; Frank de Boer 2-0 (foto: Rene Battjes).

No Replies to "SV De Heracliden wint derby van Corenos"