DIO verliest bekerduel van eredivisionist

In Bedum stond zaterdag de achtste finale van de nationale beker op het programma. In sporthal De Beemden namen de volleyballers van DIO Bedum het op tegen eredivisionist Advisie/SSS. De thuisploeg kon niet voor een stunt zorgen. De winst ging met 0-3 naar de heren uit Barneveld.

De mannen van coach Edwin ten Kate kenden een slechte generale. Een week eerder kreeg DIO in de competitie een pak slaag van Zaanstad. Er was de Bedumers alles aan gelegen om nu met een beter resultaat voor de dag te komen, al was dat niet zo eenvoudig. Tegenstander SSS staat momenteel achtste in de eredivisie en was voorafgaand aan het duel zwaar favoriet.

Dat lieten ze meteen vanaf het begin zien. Bij een stand van 14-21 in de eerste set leek het een eenvoudige partij te worden, maar de Bedumers toonden karakter en kwamen stapje voor stapje dichterbij. Pas bij een stand van 21-24 sloegen de gasten het verlossende punt binnen.

Ook in de tweede set begon SSS beter dan de thuisploeg. Een gaatje van drie punten in het voordeel van de gasten werd echter weggewerkt door DIO. Bij een stand van 12-11 stonden de Bedumers voor het eerst op voorsprong. Dit hielden zij vast tot aan 20-19. Wat slordigheden aan de kant van DIO werden vervolgens genadeloos afgestraf, waardoor er enkele punten later 22-24 op het scorebord stond. DIO knokte zich nog terug naar 24-24, maar op de belangrijke momenten stond de ploeg uit de eredivisie op de juiste plek. Met 24-26 ging ook de tweede set naar SSS.

De teleurstelling van de tweede set werkte nog even door in de derde set. Al snel keken de mannen van DIO tegen een 0-4 achterstand aan. De gastheren toonden wederom veerkracht en kwamen mede dankzij een goede serve-serie van Gerben Geertsema en een sterk spelende Micheal ter Veer terug tot 9-9. DIO wist daarna niet door te drukken. De heren uit Barneveld sloegen wederom een gaatje van enkele punten en hielden dit vast tot aan het einde van de set (22-24). DIO zette wederom nog een stapje bij en kwam weer op gelijke hoogte, maar net zoals in de tweede set wist SSS ook nu de winst te pakken: 24-26.

Voor DIO was het een mooie ervaring om voor het eerst in de clubhistorie een officiële wedstrijd tegen een eredivisionist te spelen. Bij vlagen zag het spel van de Bedumers er goed uit, wat weer perspectief geeft voor komende zaterdag. Dan zal DIO het in eigen huis opnemen tegen Compaen.

* DIO Bedum – Advisie/SSS 0-3. Setstanden 21-25, 24-26 en 24-26 (foto: Menne Tillema).

No Replies to "DIO verliest bekerduel van eredivisionist"