JO9-1 NEC Delfzijl pakt kampioenschap

Het overwinnen van het uitsyndroom heeft de voetballers van NEC Delfzijl JO9-1 het kampioenschap opgeleverd. Alle denkbare scenario’s voor een spannend slot in de hoofdklasse werden zaterdag uit de stoffige bureaula gehaald en besproken. Het hele seizoen was JO9-1 al achter de feiten aan gelopen. In thuiswedstrijden onverslaanbaar en in uitwedstrijden nog geen punt gehaald.

De opdracht was duidelijk, de laatste uitwedstrijd moest worden gewonnen en de andere twee titelkandidaten moesten gelijk spelen in hun onderlinge wedstrijd.

Zoals bij elke uitwedstrijd hadden we het lastig en werd er gerust met de nietszeggende brilstand. De thee en het bijbehorende praatje in de rust zorgden voor de nodige motivatie, inspiratie en vreugde. Op de laatste speeldag werd de eerste uitoverwinning (0-4) een feit. Nu de jonge Delfzijlsters zelf de eerste horde hadden genomen, moest er op de uitslag van de concurrenten gewacht worden.

Groot was de vreugde toen de uitslag bekend werd. De concurrenten dachten met een gelijkspel het kampioenschap veilig te stellen en hadden geen rekening gehouden met een uitoverwinning van NEC JO9-1. Dit gedeelde kampioenschap was een aangename verrassing voor de jongens en begeleiders van NEC JO9-1.

Het team bestaat uit de spelers Kasper Jongejan, Splinter Klinkhamer, Max Oosten, Gijs Wierenga, Merijn Bosker, Chiel Bakker, Yorick Kuiper en Kick van Doorn. De begeleiding wordt verzorgd door Edwin Guikema, Jeroen van Doorn en Reinoud Klinkhamer.

No Replies to "JO9-1 NEC Delfzijl pakt kampioenschap"