Simpele zege volleyballers LSV

De heren van LSV moesten zaterdag in de eigen Boshal in Loppersum aantreden tegen het jonge team van Sudosa-Desto H5. De Lopsters kwamen deze wedstrijd nooit echt in de problemen en wisten met 4-0 te winnen. De setstanden waren 25-17, 25-14, 25-15 en 25-16.

Vanaf de eerste bal van de partij was duidelijk dat LSV er zin in had. Het goede spel van de afgelopen weken werd voortgezet, de pass liep uitstekend en de servedruk lag hoog. Binnen de kortste keren was het 12-4 en moest Sudosa de eerste time-out nemen. Deze had niet veel resultaat want de thuisploeg liep uit naar 17-7.

Af en toe lieten de gasten zien dat ze best een balletje konden slaan, maar die mooie momenten wisselden ze af met veel fouten. Zo was het ook in de tweede set. LSV speelde zeer geconcentreerd en de ploeg uit Assen kwam niet in het spel voor. Spelverdeler Jurjen Haak wist zijn aanvallers goed te vinden en wist op de juiste momenten met een tactische bal de tegenstander te verrassen.

Pas in de, altijd lastige, derde set ging het wat langer gelijk op. Op 13-14 was het zelfs de thuisploeg die een time-out moest nemen om de poppetjes weer op de juiste plek te zetten. En dat lukte bijzonder goed, gezien het feit dat Sudosa hierna nog maar één punt wist te maken. Een harde klap van Bert Vink en serveseries van Wouter Haak en Jan Klink brachten de thuisploeg de setwinst.

In de vierde set was Arnold Hovenga bij de Lopsters in het veld gekomen en hij pikte het niveau moeiteloos op. Bij Sudosa brachten ze, met wisselend succes, Thijs Ipema regelmatig in om te serveren. Waar de scores bij LSV vaak via de mids kwamen was de scorende man bij de gasten Frank Sikkens. Hij sloeg de bal vaak met een mooie topspin op de vloer.

Halverwege de set was het erg rommelig van beide kanten. Er werden veel ‘unforched errors’ genoteerd en passend zag het er allemaal niet best uit. LSV was het eerst weer bij de les en liep uit naar 20-16. Na de korte onderbreking was het weer Klink die de partij uitserveerde. Zo kon de thuisploeg vijf punten bijschrijven en de tweede plaats op de ranglijst innemen. Komend weekeinde staat de laatste partij van dit jaar op het programma. Dan speelt LSV uit tegen Dovo/Hujades H1 (foto: Menne Tillema).

No Replies to "Simpele zege volleyballers LSV"