Farmsum krijgt te weinig in Warffum

Het begin deze maand gestaakte duel tussen de vijfdeklassers Warffum en het bezoekende Farmsum is uiteindelijk in een 2-1 overwinning voor de Warffumers geëindigd. Overtuigend was het allemaal niet wat het elftal van trainer Willem Bos liet zien. Sterker nog, de tien Farmsumers waren beduidend gevaarlijker, maar kregen geen loon naar werken.

De confrontatie was op zondag 4 december na een kleine drie kwartier aan zijn einde gekomen. Scheidsrechter Hagenouw uit Groningen oordeelde na wat glijpartijen dat het opgevroren veld te gevaarlijk was geworden om op te voetballen en staakte de wedstrijd. Thuisclub Warffum stond op dat moment met 1-0 aan de leiding en Farmsum had op dat moment AndréToxopeus al met rood zien vertrekken.

De voetbalbond besliste dat het treffen vanaf moment van staken afgewerkt diende te worden en dus stonden beide teams opnieuw tegenover elkaar en ook nu was Hagenouw de fluitist van de dag. Na enkele minuten te hebben gespeeld kon er meteen van helft worden gewisseld en kregen de weinige toeschouwers nog drie kwartier voetbal voorgeschoteld.

In dat deel van de wedstrijd liet met name Farmsum zien dat ze er nog wel even voor los wilden. De gasten hadden met Alwin Nap maar een pion in de frontlinie en probeerden hem zonder veel omhaal te bereiken. Warffum speelde ronduit matig. Het kon geen rust aan de bal vinden, maakte vaak de verkeerde keuzes en liet het middenveld aan de bezoekers. De aansluiting was er niet, eigenlijk was het allemaal maar lauw wat de gastheren lieten zien. Dit tot grote ergernis van coach Simon Bos, die zijn mannen meerdere keren bij de les moest zien te houden.

De ‘kanaries’ wisten niet echt voor gevaar te zorgen. Een keer kwam de bal door toedoen van Jan Klinkhamer vanaf links het Farmsumer strafschopgebied binnenzeilen, maar niemand kreeg er een teen tegenaan. De bezoekers moesten het vooral van de counter hebben en de soms gemakkelijk verkregen vrije trappen. Een daarvan werd keihard op de vuisten van doelman Rodney Ritzema geschoten. Warffumer Bartel Klinkhamer leek een doelpunt op zijn schoen te hebben, maar schoot hoog over. Namens Farmsum probeerde Robin de Vries tot succes te komen. Goalie Ritzema moest zich flink strekken om zijn inzet over de deklat te kunnen tillen.

Een Farmsumer goal zat er eerder aan te komen dan een treffer voor de gastheren en dat gebeurde dan ook. Een goede ingreep op het middenveld leidde tot een voorzet van rechts. Alwin Nap klom het hoogst van allemaal, kopte prima naar de grond en zag het speeltuig vervolgens tegen het nylon kletsen: 1-1. Het was loon naar werken voor de gasten, die aanmerkelijk meer energie in het duel gooiden dan hun opponenten.

Warffum bleef aanmodderen en wist niet tot aanvaardbaar voetbal te komen. Men probeerde de druk wel op te voeren, maar deed dat zo omslachtig dat Farmsum zich zelfs foutjes in de verdediging kon veroorloven omdat ze voldoende tijd kregen deze te repareren.

Het had er alle schijn van dat Farmsum een meer dan verdiend punt aan het treffen zou overhouden, totdat de thuisclub er over links vandoor ging. De van een lange revalidatie terugkerende Roel Klinkhamer leek voor een heilloze optie te hebben gekozen, maar tot zijn niet geringe verbazing hobbelde de bal na zijn poging tot een voorzet tussen allerlei benen door. Het leer raakte als laatste die van doelman Kevin Trof en maakte een draaiende beweging waar menig biljarteer jaloers op zou zijn geweest. Het leer verdween daarna over de doellijn: 2-1. Verdiend was het nauwelijks, maar tellen deed de treffer wel en dus wist Warffum de punten op zak te houden.

‘Dit was zo’n potje waarbij het niet uitmaakt hoe je wint, als je het maar doet. Voetballend was het van onze kant niet best. We konden niet de rust vinden om de bal rond te laten gaan en onze momenten te kiezen. Ik moet Farmsum een compliment geven. Als zij de rest van de competitie zo voetballen, komen ze vast en zeker bovendrijven’, sprak Warffum-coach Willem Bos na afloop.

Een veer op de hoed van de gasten, maar niet meer dan een schrale troost. ‘We hebben gedaan wat we konden. Het is knap hoe de jongens zich geweerd hebben. Daar kunnen we alleen maar trots op zijn’, oordeelde men in het Farmsumer kamp.

* Warffum – Farmsum 2-1 (1-0). Juan Luis Bello 1-0; Alwin Nap 1-1; Kevin Trof (eigen doelpunt) 2-1.

No Replies to "Farmsum krijgt te weinig in Warffum"